загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як вибрати краплі для очей від комп’ютера

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Як вибрати краплі для очей від комп’ютера

Комп'ютер і сучасна життя  Уявити сучасний світ без комп'ютера неможливо. Він міцно увійшов у наше життя. Робота, розваги і навіть відпочинок найчастіше пов'язані з цим всюдисущим пристроєм.

Але в його застосуванні, крім безлічі корисних властивостей, присутні і негативні фактори. Більше за все під час «спілкування» з комп'ютером страждають очі. Почервоніння, розширені або лопнули судини, відчуття «піску», втома і бажання протерти «лінзи» - симптоми, що виникають через перенапруження очних м'язів, рідкісного кліпання повік і дефіциту слізної рідини, необхідної для нормальної зволоженості очного яблука. Медики в цьому випадку рекомендують застосовувати краплі для очей від комп'ютера і влаштовувати перерви, під час яких бажано робити нескладні вправи для м'язів очей.  Різновиди аптечних крапель від втоми і почервоніння очей  Засоби, що захищають передню поверхню очного яблука від висихання: конъюктиву (тонку слизову оболонку на внутрішній поверхні повік) і рогівку, користуються підвищеним попитом.

Сьогодні в будь-якій аптеці можна знайти краплі для очей від комп'ютера, які відпускаються без рецепта. Їх вибір і ціновий діапазон надзвичайно широкий: від коштів, випущених відомими світовими виробниками, до аналогів, доступних будь-якому гаманцю. При цьому кожен з препаратів націлений на вирішення певних проблем - одні краплі мають зволожуючими властивостями, інші ефективно знімають почервоніння і запалення очей, звужуючи судини.  Зволожуючі і пом'якшуючі краплі для очей від комп'ютера  Слезозаменители, допомагають зняти зорову втому, скорегувати гостроту зору, створити відчуття комфорту при роботі з екраном монітора, діляться на 2 категорії: зволожуючі засоби і препарати, що сприяють відновленню епітелію рогівки. Перші заповнюють недолік слізної рідини, змочують конъюктиву, усуваючи неприємні симптоми і захищає око від зовнішніх несприятливих чинників. Друга категорія препаратів, що містять компоненти, які служать будівельним матеріалом для клітин епітелію і допомагають їм відновлюватися.

Своєчасне звернення до офтальмолога дасть вам можливість правильно вибрати краплі для очей при роботі з комп'ютером і врахувати їх дозування. Самостійний підбір даних коштів може призвести до протилежного ефекту. Так, наприклад, відомий препарат "Візин»®Класичний" розрахований на короткочасне (косметичний) застосування. На початковому етапі це засіб усуває почервоніння очей за рахунок звуження судин, а при тривалому застосуванні викликає кисневе голодування, що веде до почервоніння склер і замикає порочне коло. Для усунення неприємних симптомів втоми очей від роботи за комп'ютером цей виробник випустив модифіковану новинку - Візин®Чиста сльоза, який використовується навіть при носінні контактних лінз.  Застосування поширених засобів від втоми очей  Найбільш затребуваними в даний час вважаються краплі для очей від комп'ютера, вироблені як зарубіжними компаніями: "Офтагель" і "Видисик гель" (Німеччина), "Сльоза натуральна" (США), "Офтолик" (ПроМед, Індія), "Систейн Ультра" (США), "Оксіал" (Італія), Sante Fx V+, Sante PC і Rohto Z (Японія), так і російськими фармацевтами: "Актипол", "Дефислез", "Штучна сльоза" та інші.

Зволожуючі краплі в очі від втоми можна застосовувати самостійно по 1 шт. в кожне око, а частоту закапування варіювати від 1-2 разів на день у міру необхідності до 8-10 разів, якщо симптоми не зникають. Деякі препарати ("Оксіал", "Хіло-Комод" та інші) можна капати, не знімаючи контактні лінзи, а інші вимагають неодмінно зняти їх. Одягти знову лінзи зазвичай рекомендують не раніше, ніж через 20 хвилин.  Думка лікарів  Статистика показує, що комп'ютерним зоровим синдром (КЗС) страждають від 50 до 90 відсотків людей, які щодня проводять максимум часу за монітором. У цю групу ризику входять програмісти, дизайнери, касири, оператори та власники інших сучасних професій, які мають тривалу навантаження на очі. Для того щоб зберегти зір і виключити виникнення побічних ефектів, необхідно відвідати лікаря-офтальмолога, який призначить відповідне ліки від втоми очей. Повторний візит через 21-30 днів допоможе оцінити переносимість цього препарату і при необхідності скорегувати терапію.

До списку новин