загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як знизити ризик ракових захворювань

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Як знизити ризик ракових захворювань

Краще всього від раку захищає здоровий глузд. Подумайте самі: майже в 40% випадків рак ми заробляємо звичайними шкідливими звичками, тобто палінням, переїданням і нестачею руху. Як наука підтверджує очевидні істини і як зберегти здоров'я.

"Рак легенів найчастіше виникає через паління. Рак шкіри - через постійне перебування на сонці. Рак шийки матки - через папіломавірус, - говорить Грегорі Мастерс, доктор медичних наук, практикуючий лікар онкологічного центру в Ньюарці, штат Делавер. - А генетика на скромні 10-15% випадків".

Що з цього виходить? Що кращий спосіб захиститися - стежити за своїм способом життя. Спершу наслідуйте поради, які допоможуть захистити себе від хвороби.

1.    Абсолютно, категорично забороніть собі палити

Ця істина вже усім набридла. Але відмова від паління знижує ризик розвитку усіх видів раку. З палінням зв'язують 30% смертей від онкологічних захворювань. Пухлини легенів вбивають більше людей, ніж пухлини усіх інших органів.

Виключення тютюну зі свого життя - краща профілактика. Навіть якщо палити не пачку в день, а тільки половину, ризик раку легенів вже знижується на 27%, як з'ясувала Американська медична асоціація. Чим менше палите, тим краще.

2.    Почастіше дивіться на ваги

 

Зайві кілограми позначаються не лише на талії. Американський інститут досліджень раку виявив, що ожиріння провокує розвиток пухлин стравоходу, нирок і жовчного міхура. Річ у тому, що жирова тканина служить не лише для збереження запасів енергії, у неї є ще і секреторна функція: жир виробляє білки, які впливають на розвиток хронічного запального процесу в організмі. А онкологічні захворювання якраз з'являються на тлі запалень. Якщо скоротити: ожиріння призводить до раку.

Утримувати свою вагу в здорових рамках важко. Фастфуд продається на кожному розі, коштує недорого, а сидіти перед екраном телевізора або комп'ютера простіше, ніж займатися спортом. Час від часу вставайте на ваги і стежте, щоб індекс маси тіла не перевищував 25 пунктів.

3.     Приділіть тренуванням хоча б півгодини в тиждень

Спорт стоїть на одному ступені з правильним харчуванням, коли йдеться про профілактику онкології. У США третину усіх смертельних випадків зв'язують з тим, що хворі не дотримувалися ніякої дієти і не приділяли уваги фізкультурі. Американське онкологічне суспільство рекомендує тренуватися 150 хвилин на тиждень в помірному темпі або в два рази менше, але активніше. Проте дослідження, опубліковане в журналі Nutrition and Cancer в 2010 році, доводить, що навіть 30 хвилин досить, щоб скоротити ризик раку молочної залози (до якого схильна кожна восьма жінка у світі) на 35%. Фізична активність сама по собі приносить користь. Вона допомагає підтримувати нормальну вагу і перешкоджає чинникам розвитку злоякісних новоутворень.

4.    Поменше алкоголю Алкоголь звинувачують у виникненні пухлин порожнини рота, гортані, печінки, прямої кишки і молочних залоз. Етиловий спирт розпадається в організмі до оцтового альдегіду, який потім під дією ферментів переходить в оцтову кислоту. Ацетальдегід же є найсильнішим канцерогеном. Особливо ж шкідливий алкоголь жінкам, оскільки він стимулює вироблення естрогену - гормонів, що впливають на зріст тканин молочної залози. Від пари келихів вина в тиждень серйозної шкоди не буде, а ось щоденне вживання алкоголю багате онкологічними хворобами.

5.    Полюбіть капусту брокколі Овочі не лише входять в здорову дієту, вони ще і допомагають боротися з раком. У тому числі тому рекомендації по здоровому харчуванню містять правило: половину денного раціону повинні складати овочі і фрукти. Особливо корисні овочі, що відносяться до хрестоцвітних, в яких містяться глюкозинолати - речовини, які при переробці набувають протиракових властивостей. До цих овочів відноситься капуста: звичайна білокачанна, брюссельська і брокколі. У дослідженні журналу Gynecologic Oncology 2000 року було виявлено, що глюкозинолати скорочували зріст атипових клітин на слизовій оболонці шийки матки.

 

6.    Запасіться сонцезахисними засобами Жінки у віці 18-36 років особливо схильні до меланоми, найнебезпечнішої з форм раку шкіри. Тільки за 10 років захворюваність меланомою виросла на 26%, світова статистика показує ще більший приріст. У цьому звинувачують і устаткування для штучного загару, і сонячні промені. Небезпеку можна звести до мінімуму за допомогою простого тюбика сонцезахисного засобу. Дослідження видання Journal of Clinical Oncology 2010 року підтвердило, що люди, котрі регулярно наносять спеціальний крем, хворіють на меланому в два рази менше, ніж ті, хто нехтує такою косметикою.

7.     Розслабтеся Сам по собі стрес раку не викликає, але він послабляє увесь організм і створює умови для розвитку цієї хвороби. Дослідження показали, що постійне занепокоєння змінює активність імунних клітин, що відповідають за включення механізму "бий і біжи". В результаті в крові постійно циркулює велика кількість кортизолу, моноцитів і нейтрофілів, які відповідають за запальні процеси. А як вже згадувалося, хронічні запальні процеси можуть привести до утворення ракових клітин. На щастя, усі способи, якими усувають стрес, - від зайняття йогою до виключення робочого телефону після виходу з офісу - допомагають повернути імунні клітини в норму. У спокійному стані ваше тіло - це не найгостинніше місце для онкології.

До списку новин