загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Втрата м'язової маси - основна причина старіння організму

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Втрата м'язової маси - основна причина старіння організму

З віком м'язи слабшають. На думку експертів з Інституту з проблем старіння, який розташований у Флориді, це одна з основних причин старіння і погіршення стану здоров'я, пише New Scientist. Справа в тому, що м'язова тканина важлива для обмінних процесів. Втрата м'язової тканини, саркопенія, може стати найближчим часом основною мішенню для фармацевтичних компаній.

Вчені інституту стверджують, що втрата м'язової маси, це і є причина всіх проблем зі здоров'ям, пов'язаних з віком, так як м'язи зменшуються в розмірі, що і призводить згодом до серцево-судинних захворювань. Так само погіршується мозкова діяльність і відбувається більшість вікових змін в організмі.

Що стосується механізмів руйнування, то про них до цих пір мало що відомо. Одна теорія - пошкодження дають вільні радикали. Вчені під керівництвом Ендрю Маркса з Колумбійського університету вивели мишей, в мітохондріях яких виділялося менше вільних радикалів. І це давало збільшення тривалості життя приблизно на 20%.

Фахівці виявили в особі кальцію важливий фактор здоров'я м'язової тканини. Його вивільнення змушувало м'язи скорочуватися. За вивільнення відповідала молекула - ріанодіновий рецептор 1. Саме він ставав мішенню для вільних радикалів. І по мірі старіння кальцій починав просочуватися, коли не повинен. Це послаблювало м'язові волокна.

Старіння бере своє в різних формах, вражаючи різні органи. Це може проявлятися в проблемах зі здоров'ям: таких як перелом кістки стегна або інсульт, або хронічних захворювань, таких як хвороби серця, остеоартрит або зниження розумових здібностей.

Але, останні великі дослідження вказують на один з головних процесів - ВТРАТА м'язової маси - як одна з головних причину всіх цих змінах.

Робота Інституту фокусується на розумінні вікової втрати м'язової маси з різних точок зору, а також на потенційій ролі скелетних м'язів в якості ключової мішені для терапії протидії віковим пошкодження тіла. Дослідники працюють в широкому діапазоні наукових дисциплін, у тому числі молекулярної біології, геронтології, епідеміології і поведінкових наук.

Дослідники виявили зв'язок високих рівнів фізичної активності з довголіттям. Фізична активність покращує настрій і підвищує міцність організму у літніх людей. Якщо не давати своїм м'язам "всихати", тобто постійно тренуватися і стежити за харчуванням, можна і після 90 років вести активний спосіб життя і уникнути хвороб.

До списку новин