загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вчені дізналися, що люди старіють із різною швидкістю

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Вчені дізналися, що люди старіють із різною швидкістю

Виявляється, що деякі старіють швидше від інших.

Американські вчені дійшли висновку, що люди старіють із різною швидкістю, а їхній біологічний вік може в рази відрізнятися від календарного.

Геронтологи спостерігали за учасниками так званого "Данидинського дослідження" і протягом 12 років досліджували 18 біологічних маркерів, що відображають реальний вік людини.

Серед них були стан нирок та печінки, рівень холестерину, функціональний стан серцево-судинної системи.

Динаміку змін цих маркерів учасникам експерименту заміряли в 26, 32 і 38 років. Результати здивували досвідчених геронтологів.

Виявилося, що біологічний вік 38-річних варіювався від 28 до 61 року. Таким чином, до кожного дня народження деяких учасників їхнє життя додало відтинок у півтора-два роки.

Ті, у кого біологічний вік перевищував календарний, погано проходили тести, які зазвичай дають літнім людям (на координацію рухів і рішення нетривіальних завдань). Важче їм давалися і фізичні зусилля, наприклад, підйом по сходах.

Крім того, вчені змогли наблизитися до відповіді на запитання, наскільки зовнішність відповідає реальному віку людини. Вони запросили добровольців-студентів і попросили їх визначити вік учасників експерименту за фотографіями. Виявилося, що біологічно старіші люди сприймаються такими і на фотознімках.

"Люди, які старішають із підвищеною швидкістю, ще у зрілому віці слабшають, стають менш витривалими, у них знижуються когнітивні здібності, вони починають гірше оцінювати своє здоров'я і виглядають старшими", — зазначають геронтологи.

Проте головним у дослідженні визнали інше: доведена можливість діагностики вікових захворювань у пацієнтів середнього віку.

До списку новин