загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як правильно вибрати щітку для волосся?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Як правильно вибрати щітку для волосся?

Правильний вибір щіток та гребінців, регулярне дбайливе розчісування, як і хороші препарати впливають на загальний стан та вигляд волосся. При вірному виборі звичайна щітка допоможе позбутись багатьох проблем. Під час розчісування волосся ми насичуємо його киснем, покращуємо циркуляцію крові та прихід корисних речовин до коріння волосся, допомагаємо природному процесу відлущення омертвілих частин шкіри і стимулюємо ріст волосся. При розчісуванні рівномірно розділяється жир, який збирається біля коріння волосся, надаючи йому блиск та еластичність. Розчісування в деякій мірі очищує волосся, створює ефект вентиляції. Подбайте, щоб вдома у вас було кілька видів щіток та гребінців різної форми та різного призначення.

Корисні поради порталу «Культ краси»:

  • -   розчісувати волосся потрібно як мінімум 2 рази на день по кілька хвилин;
  • -   не розчісуйте мокре волосся;
  • -   при розчісуванні волосся чергуйте рухи щіткою з погладженням долонею;
  • -   довге волосся розчісуйте, починаючи з кінців, коротке - від коренів;
  • -   волосся, особливо довге, розчісуйте спочатку щіткою, а потім гребінцем;
  • -   зубці повинні бути тупими, щоб не подряпували шкіру голови;
  • -   слідкуйте, щоб щітка була якісно зробленою і не виривала волосся;
  • -   розчісуйте волосся акуратно та дбайливо (при швидкому, грубому розчісуванні псується волосся, ламається, з’являються вузлики);
  • -   не користуйтесь чужими щітками;
  • -   регулярно мийте щітки та гребінці (раз на тиждень очищуйте водою з милом або розчином аміаку – 1 ст ложка на 1 л води).

Види щіток

Звичайна класична щітка буває з різною щетиною: натуральною, штучною та змішаною. Підходить для розчісування волосся зранку та перед сном. Найкраще для волосся різного типу підходять щітки з натуральною щетиною.

  

Масажна щітка посилює кровообіг, покращує живлення коріння, масажує шкіру голови. В результаті волосся стає гладким та еластичним. Буває з пластмасовими, дерев’яними та металічними зубчиками. Обираючи таку щітку, дивіться, щоб зубчики були негострі, добре оброблені, не травмували шкіру та не виривали волосся.

Дерев’яний гребінець підійде для щоденного розчісування. Запобігає електризуванню та травмуванню волосся. Дерев’яний гребінець використовується для нанесення масок, засобів для вкладання (дерево не вступає в реакцію з хімічними речовинами). Також підходить для ароморозчісування волосся ефірними оліями.

  

Металічний гребінець з довгою тонкою ручкою підійде для розділення волосся, створення рівних проділів у зачісках, а його зубці – для створення начосу. Не рекомендується використовувати металічні гребінці для фарбованого волосся, щоб метал не вступив з фарбою в реакцію. Щоб не травмувати волосся та шкіру голови, постарайтесь використовувати їх якомога рідше.

 

Пластмасові гребінці не рекомендовані для постійного користування, оскільки вони можуть призвести до ламкості волосся та до появи посічених кінчиків. Краще їх замінити силіконовими або карбоновими. Вони дуже універсальні, підійдуть для розчісування та для створення укладки в домашніх умовах.

Так звані «скелетні» щітки підійдуть для сушки волосся феном. Рідкі та крупні зубчики акуратно розділять заплутане волосся, а отвори дозволять краще циркулювати повітрю. Такі щітки запобігають опіку шкіри голови під час високих температур.

  

Брашинг – це щітки циліндричної форми з коловими отворами на основі. Вони використовуються для волосся різної довжини, при укладці феном, для надання форми та об’єму та для випрямлення волосся. Найкращий вибір – щітки з натуральної щетини, які окрім надання необхідної форми волоссю, розгладжують лусочки та придають блиск.

 

Вибір щітки для різних типів волосся

  1. Для дуже густого волосся краще обирати щітку зі змішаною щетиною різної довжини.
  1. Якщо волосся слабке та пошкоджене, вибирайте м’які щітки з пластмасовими/силіконовими кульками на кінцях або щітки для волосся з рідкими зубцями.
  1. Якщо волосся тонке і ламке, вибирайте дерев’яні щітки з рідкими зубцями.
  1. Якщо волосся жорстке, зупиніться на достатньо пружних щітках.
  1. Кучеряве та неслухняне волосся розчісуйте гребінцем з рідкими, але товстими зубчиками.

 

Джерело:
До списку новин