загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Помірне вживання кави очищає артерії та захищає серце

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Помірне вживання кави очищає артерії та захищає серце

Помірне вживання кави — від 3 до 5 чашок в день — очищає артерії, знижує ризик серцево-судинних захворювань і попереджає інфаркт.

//expres.ua/

У питанні про те, як впливає на здоров’я серця вживання кави, серед учених немає єдиної думки. В той час як одні схиляються до думки про негативний вплив кави (підвищення рівня холестерину, кров’яного тиску тощо), інші впевнені, що кава має певну користь для серця. Остання думка підтверджується й висновками нового дослідження, передає Велика епоха.

Південнокорейські дослідники вивчили дані про здоров’я серця, а точніше, коронарних артерій, що живлять серце кров’ю, 25000 жінок і чоловіків. Вчені порівняли знімки сканування людей, які щодня вживають каву, і тих, хто не вживає кави, і взяли до уваги чинники, які потенційно впливають на ризик серцево-судинних захворювань: фізичну активність, спадкові серцево-судинні захворювання, паління.

Хоча в жодного з тих, кого обстежували, не спостерігалося явних ознак серцево-судинних захворювань, але знімки у більш ніж 10% показали помітні відкладення кальцію на стінках судин.

Коронарно-судинні захворювання супроводжуються засміченням артерій жировими відкладеннями, які поступово утворюються на стінках артерій. Наявність таких відкладень говорить про ранні стадії серцево-судинних захворювань. Відкладення малих вкраплень кальцію на стінках коронарних артерій дослідники виявляли під час сканування.

Виявилося, що в тих, хто помірно (від 3 до 5 чашок в день) вживав каву, під час сканування рідше відзначалися первинні ознаки серцево-судинних захворювань. Такі люди менш схильні до відкладень кальцію на стінках коронарних артерій, порівняно з тими, хто випиває більше кави або не п’є її зовсім.

Проведені дослідження доводять, що для очищення стінок артерій і, як наслідок, зниження ризику серцево-судинних захворювань, досить випивати на день кілька чашок кави.

Однак, на думку авторів доповіді, для обґрунтування такої залежності потрібні додаткові дослідження. На сьогодні відомо, що кава містить численні компоненти, вплив яких на здоров’я залишається не до кінця вивченим.

До списку новин