загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чому старіють м'язи

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Чому старіють м'язи

Резервуар стовбурових клітин, відповідальних за ремонт і відновлення пошкоджених тканин, який є в багатьох частинах тіла, у тому числі - в м'язах, з роками зменшується. Саме це може бути причиною незворотного старіння м'язів.  Якщо м'язова тканина пошкоджується, то стовбурові клітини активуються, діляться і перетворюються на зрілі клітини м'язів, які беруть участь у її відновленні. Аналогічний процес відбувається після занять спортом що дозволяє відновити м'язи після фізичних зусиль.  Згідно з результатами дослідження, проведеного британськими вченими з Королівського Коледжу Лондона (Великобританія), при старінні відбуваються порушення цих процесів, які полягають в тому, що стовбурові клітини м'язів постійно знаходяться в активному стані, неадекватно витрачаючи свої резерви. По мірі зникнення цих резервів зменшується здатність м'язів відновлюватися, розповідає журнал «Nature».  Причиною постійної активності цих клітин дослідники бачать в білку під назвою FGF2, який грає роль своєрідної кнопки для їх активації, коли вона необхідна.

Згідно з їхньою гіпотезою, цей білок винен у тому, що з віком м'язові стовбурові клітини знаходиться в стані постійної активації, що призводить до втрати їх регенеративних здібностей з плином часу.  Щоб звернути назад процес старіння м'язів, британські вчені спробували «умиротворити» стовбурові клітини шляхом введення інгібітора білка FGF2, який блокує процес їх активації і дозволяє зберегти недоторканим їх резерви. На думку авторів роботи, це відкриття може стати в майбутньому ключем до збереження молодості м'язів і контролю за процесом їх старіння. 

До списку новин