загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чим замінити сіль в стравах для користі здоров’я

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Чим замінити сіль в стравах для користі здоров’я

Страждаєш на гіпертонічну хворобу або інші захворювання, при яких потрібно обмежити кількість уживаної солі? Знаєш про шкоду солі і піклуєшся про здорове харчування? Дізнайся, чим можна замінити звичайну харчову сіль!

Обмеження вживання солі необхідно при захворюваннях судин, серця, нирок і бронхіальній астмі. Чому? Надлишок натрію в організмі призводить до затримки рідини, знижує рівень калію і збільшує навантаження на судини.

Людям, які звикли до солоної їжі, дуже непросто відмовитися від солі, а їсти прісну їжу. Тут їм на допомогу прийдуть приправи, які поліпшать смак їжі.

Сушена зелень послужить відмінною альтернативою солі. А ще краще настоювати сухі трави на  олії — таким настоєм потрібно заправляти салати.

Подрібнену сушену морську капусту можна використовувати замість солі — посипай нею будь-які продукти: салати, овочі і м’ясо. У морській капусті міститься невелика кількість солі і багато корисних мікроелементів, у тому числі і магнію, необхідних для нормалізації роботи серця. Корисно тримати запас меленої морської капусти на столі і завести гарну звичку досолювати їжу саме такий «сіллю».

Селера - унікальний овоч з багатющим хімічним складом і найширшим спектром лікувальних властивостей. Черешкова селера при нульовій калорійності, містить величезну кількість органічного натрію, завдяки чому має солонуватий смак і служить чудовою корисною заміною солі в салатах. Для цього потрібно порізати черешки селери на шматочки і висушити їх до хрускоту. Зберігати в скляній банці і перемелювати в кавомолці за необхідності.

Заміни кухонну сіль морською сіллю. У ній міститься менше хлориду натрію, і більше інших необхідних мікроелементів.

Використовуй буру (чорну) сіль — в ній більше калію та інших корисних речовин. Раніше буру сіль готували на Великдень, освячували в церкві і вживали замість звичайної кухонної солі.

Для переходу на безсольову дієту використовуйте соєвий соус. Звісно, що жоден соєвий соус не може вважатися абсолютним замінником солі, але це непогана можливість зменшити кількість солі при традиційному харчуванні. Єдина умова - вибирати якісний соєвий соус.

Практично всі рослинні і тваринні продукти містять достатню кількість хлориду натрію, тому їх не потрібно додатково досолювати. Просто при звичайних способах приготування (відварювання і обсмажування) хлорид натрію втрачається. Тому використовуй щадні методи приготування — готуй на грилі або в пароварці.

Уже через місяць безсольового харчування ти звикнеш і станеш відчувати натуральний смак продуктів. А солона їжа буде сприйматися навпаки — як несмачна!

Рецепти заправок до страв:

До курячого м'яса: лимонний сік, майоран, зелений перець, червоний перець, свіжі гриби, чебрець, шавлія, петрушка.

До риби: Суха гірчиця, лавровий лист, лимонний сік, зелений перець, червоний перець, майоран.

До молодої баранини: Розмарин, трава м'ята, часник.

До свинини: Імбир, майоран, лавровий лист, абрикос, цибуля, шавлія, часник, яблука, яблучний оцет.

До яловичини: Чебрець, перець, цибуля, мускатний горіх, свіжі гриби, майоран, зелений перець, суха гірчиця в порошку, лавровий лист.

До горохового супу: Лавровий лист, петрушка.

До квасолевого супу: Щіпка сухої гірчиці.

До овочевих страв: цибуля, оцет, сік лимона, часник.

До огірків: Кріп, оцет, часник, цибуля-різанець.

До кукурудзи: Свіжі помідори, запашний перець, зелений перець.

До гороху: Петрушка, м'ята, свіжі гриби, зелений перець, цибуля.

До картоплі: Червоний перець, петрушка, цибуля, зелений перець.

До помідорів: Материнка, цибуля, майоран, базилік.

До рису: Шафран, запашний перець, цибуля, зелений перець.

Заправка з цибулі: Змішуються олія (дві столові ложки) з однією чайною ложкою натертої цибулі. Туди додаємо дрібно порізану різну зелень - кріп, селеру і петрушку. Сік лимона додаємо за смаком. Також можете додати і часник.

Лимонна приправа до салату. При її приготуванні до олії додається лимонний сік, а також дрібно нарізаний часник і трави (за смаком) і ще щіпку гірчичного порошку.

З морської капусти. Суху морську капусту змішують з петрушкою і попередньо обсмаженими лляними насінням (в рівних частинах). Сюди додаємо в сухому вигляді часник, естрагон і кріп. Пропорції 1: 1: 8.

Соус для курки. Буде потрібно нежирна сметана 50 грам, змішуємо сметану з такою ж кількістю рослинної олії і двома столовими ложками соку лимона. Збиваємо все міксером і ще додаємо гарненько розтертий часник (потрібно буде чотири крупненьких зубчики). Замість часнику можете додати хрін, приблизно одну столову ложку, можна з гіркою. І ще для пікантності додаємо розтерту щіпку насіння коріандру.

Приправа з додаванням горіхів. Береться середній зарозмірах лимон, з нього знімається цедра. Потім сік цього лимона вичавлюємо в 100 гр рослинної олії. Додаємо часник (пару зубчиків), кріп, попередньо подрібнивши, половину чайної ложки порошку гірчиці і вже заготовлену нами цедру. Обов'язково потрібно додати парочку ядер потовченого волоського горіха. Дати настоятися.

До списку новин