загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Навчіться робити це, щоб не старішати

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Навчіться робити це, щоб не старішати

Ті, хто радіє кожному дню і оточуючим людям - більш активні в старості, швидше ходять і рідше відчувають труднощі в повсякденній діяльності, ніж їхні однолітки, які не вміють радіти життю, встановили фахівці Університетського коледжу Лондона.

У дослідженні взяли участь 3 199 чоловіків і жінок у віці 60 років і старше, що живуть в Англії. Спостерігаючи за літніми англійцями протягом 8 років, вчені порівнювали їх ставлення до життя і самопочуття.

Учасників розділили на три вікові категорії:

60-69 років,70-79 років,80 і старше.

Для визначення рівня життєлюбства літні люди повинні були оцінити за чотирибальною шкалою твердження:

«Я отримую задоволення від речей, які я роблю»,«Я отримую задоволення в компанії інших людей»,«Озираючись назад, я відчуваю, що в цілому прожив щасливе життя»,«Я відчуваю себе наповненим енергією».

Учасники також відповідали на запитання про свій спосіб життя і повсякденної активності. Спеціальним приладом фіксувалася швидкість їхньої ходьби.

За словами авторів, літні люди, які відчували себе більш щасливими і вміли радіти життю, з віком повільніше старішали, їхні життєві функції повільніше знижувалися, у них з меншою ймовірністю розвивалися порушення повсякденної активності, і швидкість ходьби з роками падала не так швидко, як у тих, хто був схильний до смутку і песимізму.

До речі, зниження швидкості ходьби є ознакою старечої немочі і майбутньої деменції (старечого маразму).

Літні англійці, яких життя не радувало, у 3 рази частіше, ніж оптимісти, з роками починали гірше справлятися з повсякденним життям, самообслуговуванням.

2 і більше видів повсякденної активності за вісім років порушилися:

у 16,8% людей, яких життя не радувала,у 11,7%, яких вона радувала в середній мірі,і лише у 4,4% непереможних життєлюбів.

Слід зазначити, що серед вікової групи 60-69 років великими оптимістами були люди з більш високим соціально-економічним статусом, ті що перебувають у шлюбі, з більш високим рівнем освіти і працевлаштовані.

Раніше вже було встановлено, що люди похилого віку, які більше радіючі життя, довше живуть. Нинішня ж робота показала, що вони ще й повільніше старішають.

Причому, особливої різниці в цьому питанні між чоловіками і жінками не виявлено.

Вчені доводять, що задоволення від життя впливає на фізичний стан і рухливість у похилому віці. Вони підкреслюють, що спроби поліпшити якість життя літніх людей принесуть не меншу користь суспільству, чим їх лікування.

Раніше дослідження фахівців з Університету медичної школи Ексетера також довели, що психологічний настрій вкрай важливий для самопочуття людей похилого віку. У тих, хто любив поскаржитися на хвороби і старість, був відсутній інтерес до життя, і знижувалася фізична активність.

До списку новин