загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Східні рецепти здоров’я та довголіття

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Східні рецепти здоров’я та довголіття

Згідно зі східною медициною, щасливе існування людини має п’ять проявів. Перший — довголіття, другий — багатство, третій — здоров’я тіла і спокій духу, четвертий — любов до доброчесності й п’ятий — спокійний ухід із життя. Довголіття не є чимось незвичайним для східних народів, скоріше, це норма життя. Говорячи про це, потрібно починати з основ сучасної і традиційної східної медицини, їх відношенню до лікування хвороб.

Корінна відмінність західної і східної медицин лежить в їхньому підході до лікування захворювань. Західна медицина надає велике значення медикаментозній терапії, що створює видимість швидкого і ефективного лікування. Її мета — усунути не хворобу, а симптоми. Справжня ж причина захворювання, його корінь, залишається незачепленим: таке лікування не гарантує повного одужання, можна чекати ускладнень і рецидивів хвороби. Східна медицина має радикальну відмінність у цьому питанні.

Розглядаючи тіло людини як складну систему, здатну до саморегуляції, що є невід’ємною частиною Всесвіту, на перше місце східна медицина ставить спосіб життя людини: «Ми є те, що ми обираємо». Причиною більшості хвороб є сама людина.

У більшості випадків, усунути справжню причину хвороби не так просто, тому в лікуванні велике значення приділяється попередженню захворювань і правильному способу життя: рухова активність, харчування, душевний стан і т.п.

Більшість східних лікарів та філософів залишили свої записи про секрети довголіття. Імператор Цяньлун, що правив в епоху династії Цин і дожив до 88 років, залишив після себе трактат про здоров’я і довголіття:

 • «Зуби повинні постійно щось жувати, а горло має бути змочене водою; • можна випити трохи алкоголю, але не напиватися; • ноги повинні бути постійно в русі; • треба регулярно робити масаж стоп; • частіше розминати живіт і поперек; • не можна розмовляти під час їжі; • людині потрібен здоровий сон і регулярне статеве життя, але не дуже часте. • в серці — спокій, а в душі — радість».

Селянин на ім’я Яншень, у свої 98 років він був напрочуд сильний і фізично активний. Він залишив нащадкам секрет того, як дожити до глибокої старості: «У серці повинен бути спокій, в м’язах і кістках — сила, в ногах — швидкість, в животі ні краплі жиру. Хребет повинен бути прямим, зір і слух гострими. У свідомості потрібно зберігати відкритість, а в душі — радість».

Узагальнюючи все сказане, можна виділити кілька простих «правил довгожителя»:

1. Правильний режим сну: лягайте спати і рано вставайте влітку і восени. Взимку лягайте рано і вставайте пізно. Навесні лягайте спати, поки світло, і вставайте рано.

2. Дотримуйтеся помірності в їжі, не переїдайте.

3. Тримайте ноги в теплі. Великий приплив енергії до голови може викликати підвищення кров’яного тиску. Щоб знизити тиск, необхідно відвести енергію до стоп — ноги повинні бути теплими.

4. Позбавте себе від турбот. Краще — більше дійте.

5. Слідкуйте за тим, що говорите: говоріть менше, ретельно вибираючи, що говорити і коли це сказати.

6. У всьому дотримуйтесь помірності: будь-які надлишки почуттів шкідливі.

7. Уникайте занадто натоплених приміщень.

8. Щиро посміхайтеся і наповнюйте серце милосердям. Це краще за будь-яке лікування.

9. Розвивайте розум. Удосконалюючи розум, ви вдосконалюєте серце.

Будьте здорові!

До списку новин