загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У літньому віці ранки можуть призвести до гангрени

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У 65 років стали погано гоїтися ранки на ступнях. Чому це відбувається і що робити?
Ніна Андріївна
На думку фахівців Геронтологічного інформаційно-консультативного центру Інституту геронтології НАМН України, з віком системі кровообігу потрібно все більше зусиль, щоб постачати кисень в усі частини нашого тіла. Якщо система кровопостачання починає давати збої, організм сам перерозподіляє пріоритети: велика частина крові йде до найбільш важливих органів, а ось периферія (наприклад, пальці рук або ніг) задовольняється тим, що залишається після такого перерозподілу. Обмежене кровопостачання якоїсь частини тіла означає, що антитіла, необхідні для боротьби зі збудниками інфекцій, не присутні в необхідній кількості, щоб чинити ефективний опір, а через недостатню подачі кисню ці частини тіла при пошкодженні будуть гоїтися набагато повільніше інших. Якщо не приділяти ступням  належної уваги, будь-який поріз може привести до інфекційного запалення, а в гіршому випадку і до гангрени. Тому літнім людям потрібно регулярно оглядати свої ступні, стежачи за появою порізів, тріщин, бульбашок, запалень або подразнень на шкірі, пам'ятаючи про те, що їх причиною часто є врослі нігті і накладені один на інший пальці.

Щоб уникнути негативних наслідків, фахівці радять дотримуватися кількох нескладних правил. Хоча б раз на тиждень потрібно парити ступні в гарячій воді з содою, витираючи після цього насухо - особливо шкіру між пальцями. Нігті на пальцях потрібно стригти акуратно, не залишаючи гострих країв, якими можна порізати або пошкодити шкіру. Дуже важливо підібрати за розміром не тільки взуття, а й шкарпетки або панчохи: вони не повинні стискати ногу занадто щільно, щоб не перекривати кровопостачання.

 

Джерело:
До списку новин