загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

От це з кукурудзи не викидайте!

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Особливо цiнними в кукурудзi є її приймочки.

 Кiнець серпня -- час молочної стиглостi кукурудзи. Як раз зараз вона найсмачнiша -- цукриста, соковита, нiжна... Цей злак -- не просто смачна їжа, але й дуже корисна. Мало хто знає, що з лiкувальною метою можна використовувати курурудзянi приймочкi -- оті свiтло-коричневi "волосинки", що стирчать з качану, як ми викидаємо. dobryjlikar.com

 От що каже дієтолог Олександр Мартинчук.

 -- У зернах кукурудзи мiститься сбалансована кiлькiсть бiлкiв, жирiв та вуглеводiв. До речi, вегетарiанцям можна взяти цей овоч "на замiтку" -- вiн здатен забезпечити органiзм необхiдними бiлками. Крiм того, у кукурудзi є вiтамiни С, В, РР, калiй та фосфор.

 А ще ця культура мiстить речовини, що виводять з органiзму холестерин. Крiм того, у нiй є багато рослинної клiтковини, яка сприяє очищенню кишкiвника вiд шлакiв та токсинiв.

 Але найціннішими у кукуркудзі вважаються приймочки. Вiдвари з приймочок здавна вiдомi як прекрасний жовчогiнний засiб. Вони роблять жовч менш в"язкою, покращуюють її вiдтiк. Тому рекомендую пити такi вiдвари людям з дискенезiєю жовчних шляхiв, хронiчними холециститами. Якщо хтось перiодично вiдчуває болi у правому пiдребiр"ї, також варто попити цей вiдвар.

 До того ж, кукурудзянi приймочки зменшують кров"яний тиск та усувають набряки -- завдяки своїй сечогiннiй властивостi. А ще вони здатнi знижувати рiвень цукру у кровi. Тому вiдвари з приймочок рекомендують вживати дiабетикам.

Вiдвар роблять так -- три столовi ложки приймочок заливають склянкою окропу, охолоджують та п"ють чверть склянки кожнi три-чотири години. До речi, приймочки можна викристовувати свiжими або сушити їх на зиму.

 

Джерело:
До списку новин