загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Морська капуста: корисні властивості і протипоказання

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Морська капуста - ласощі "на любителя". Втім, вона дуже корисна.

Користь морської капусти відома давно. Мало того, морська капуста може одночасно виступати і як їжа, і як ліки, до чого ще в давнину закликав великий Гіппократ.

Морська капуста - лідер за кількістю йоду, і багатьох інших корисних речовин. Якщо вона постійно присутня у вашому раціоні, то можете не побоюватися дефіциту вітамінів. Давайте сьогодні детальніше поговоримо про морській капусті - вона ж така корисна!

Морська капуста: коротка історична довідка

У стародавні час морська капуста була популярна у самих різних народів. У Стародавньому Китаї цей "морський овоч" цінували дуже високо, називали її морським женьшенем, і застосовували для відновлення сил, і навіть для зниження ваги.

Аборигени Гебридських островів деякі сорти морської капусти використовували як потогінний засіб. В Ірландії ламінарією (морською капустою) лікували золотухи, в Індії - туберкульоз.

Доктора вважають морську капусту прекрасним лікувальним засобом при порушеннях функцій щитовидної залози. Якщо ж вас раптом потягнуло на морську капусту - це сигнал про те, що вашому організму терміново потрібні вітаміни і мікроелементи.

Калорійність морської капусти майже нульова - в 100 грамах натуральної ламінарії міститься всього 5 кілокалорій! Якщо до морської капусти додати масло, оцет або приправи, звичайно, калорійність збільшиться, але все одно залишиться дуже низькою.

Морська капуста: користь

Користь морської капусти вельми широкого "спектра дії". У ламінарії містяться стерини, речовини, ефективно знижують холестерин. При регулярному вживанні морської капусти виражено поліпшуються показники крові, нормалізується менструальний цикл у жінок, знижується ймовірність утворення тромбів.

У складі морської капусти є і альгінати - речовини, які знешкоджують токсини, є ефективною профілактикою ракових захворювань і підвищують імунітет .


Ці властивості роблять ламінарію популярним інгредієнтом в косметичній та харчовій промисловості. У цьому випадку присутність ламінарії позначається номерами Е-400, Е-401, Е-402, Е-403, Е-404, Е-406, Е-421. Якщо ви побачите ці позначення - не поспішайте лякатися, це не шкідливі консерванти, а корисні інгредієнти.

А ще користь морської капусти в тому, що вона добре чистить кишечник і активізує метаболізм.

Що стосується вітамінів - так це просто справжня комора! У ламінарії міститься вітамін А, С, Е, D, B1, B2, B6, PP, а також натрій, калій, йод, хлор, магній, кальцій.

Морська капуста: шкода

Що стосується негативних якостей, то шкода морської капусти може проявитися в здатності цієї водорості вбирати не тільки корисні, але й шкідливі речовини. А це означає, що дуже важливо, де була вирощена і здобута ламінарія, в наскільки екологічних умовах вона виростала.

Якщо ви страждаєте хворобами шлунково-кишкового тракту, нирок і алергією на йод, то вам краще виключити ламінарію з свого меню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кращі продукти для щитовидної залози

Морська капуста: її види та способи обробки

На сьогоднішній день відомо близько 30 видів ламінарії. Особливо багато її зростає в Японії та інших країнах Азії. Купити морську капусту в магазині зараз не складно - вона є в будь-якому супермаркеті.

Після того, як ламінарію "зібрали", її обробляють спеціальним чином. У сучасних магазинах морська капуста представлена ??і в якості консерви, і салату "по-корейськи" і навіть у вигляді порошку! Після термічної обробки та сушіння ламінарія не втрачає своїх корисних властивостей і вітамінів, тому, купуйте її в тому вигляді, який буде вам приємніше за смаком.

Ламінарію можна їсти і як самостійний продукт, і додавати в різні страви. Особливо гарна морська капуста з цибулею, рослинним маслом і морквою. Також популярна ламінарія з грибами, баклажанами і кабачками.

 

Джерело:
До списку новин