загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Секрети з кульбаби, салат з лопуха-вінницький астролог розкрила секрети здоров'я

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Замість брендових приправ з Є-домішками – корінці пирію і лопуха, а на сніданок — запашна кава з корінців кульбаби. Своїми креативними рецептами для зміцнення імунітету та відновлення сил навесні поділилась із  Vlasno.info лектор Вінницького обласного планетарію Марія Левченко.

– У всіх слабкість, а в мене гарний настрій, сильний імунітет, гемоглобін високий, – хвалиться Марія Федорівна.

Секрет бадьорості вінничанки криється у її стравах.

– Під час посту надзвичайно корисно робити салати з черемші, – каже Марія Левченко. – В ній вітамінів більше, ніж в шипшині чи лимоні. Особливо – вітаміну С. Черемшу помийте, додайте олійки, трішки цибульки, петрушки, кропу. Якщо петрушку, кріп купуєте, залийте на півгодини у воді, щоб нітрати вийшли. Хто не постить, можна додати трохи сиру, яєчок, майонез. Салат буде неймовірний.

Своїх гостей вінничанка пригощає незвичайними бутербродами з пастою із черемші. Для цього її листочки миє, трохи підсушує, перемелює з олійкою чи маслом і зберігає в холодильнику.

Використовує в їжу наша співрозмовниця і найцінніше джерело вітамінів навесні кульбабу. В цій рослині корисні і листочки, і квіти, і корінці.

– Лише сонце пригріє, з'явиться моя улюблена рослина кульбаба, – каже Марія Левченко. – Вона лікує майже всі кишково-шлункові хвороби. В ній понад 30 мінеральних солей та мікроелементів. Я півгодини вимочую листя кульбаби у солоній воді, щоб вийшла гіркота. Додаю молоді листочки лопуха. Такі салати готую з ранньої весни і до пізньої осені. Додаю до цих вітамінних страв листя подорожника. Перед вживанням його вимочую, щоб вийшла гіркота.

У салати Марія Федорівна додає навіть лопухи.

– Біля мого будинку грядка. Серед кропу і петрушки ростуть лопухи. Я їх не вириваю. Вранці збираю ці листочки, вимочую у солоній воді разом з листям кульбаби і готую салати з цибулькою. Лопух всі ігнорують, але його молоді листочки надзвичайно корисні. З корінчиків кульбаби роблю каву. Висушую корінці у духовці, мелю у кавомолці і запарюю. Особливо корисний такий напій для діабетиків, оскільки він знижує рівень цукру у крові.

На зиму листочки кульбаби, подорожника, пирію Марія Федорівна висушує і додає у всі супи, каші як приправу. Каже, що таким чином запасає на зиму більше 30 різних трав. Сушені трави використовує також замість солі.

– Мені досить часто кажуть, це ж не війна, коли всі лободу їли. Але коли покуштують, то хочуть спробувати ще.

Джерело:
До списку новин