загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вісім важливих симптомів, на які варто звернути увагу людям похилого віку

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Незважаючи на те, що у більшості людей похилого віку всюди періодично “то коле, то стріляє”, це не означає, що їм потрібно повністю ігнорувати сигнали свого організму.

Зрештою, деякі хворобливі відчуття можуть виявитися ознаками дуже серйозних проблем зі здоров’ям. Якщо ви відчуваєте дивні або повторювані симптоми, обов’язково проконсультуйтеся зі своїм лікарем. Навіть якщо впевнені, що вам нема про що турбуватися!

Очікування того, що “все само собою розсмокчеться”, може обійтися вам дуже дорого. Ось 8 важливих симптомів, на які варто звертати увагу всім літнім людям

1. Незвичайна задишка

Поява задишки після фізичного навантаження – це нормально для людей похилого віку. Але якщо ви ніяк не можете віддихатися після короткої прогулянки, це може виявитися ранньою ознакою того, що ваші артерії частково або повністю перекриті.

Особливо варто турбуватися, якщо задишка почала виникати після звичайного або незначного навантаження. Це може вказувати на велику ймовірність виникнення проблем з серцем.

Біль в грудях є тільки одним із симптомів серцевого нападу. Інші ознаки можуть сильно варіюватися. Але найбільш поширеними серед них є утруднення в грудях або запаморочення.

Задишка може бути не тільки при серцевому нападі. Багато захворювань серцево-судинної системи супроводжуються утрудненним диханням. Тому на цей симптом варто звертати увагу ЗАВЖДИ.

Якщо ви помітили, що вам стало важко дихати, обов’язково призначте зустріч вашому лікарю.

2. Раптові запаморочення і проблеми з координацією

Симптоми інсульту можуть бути дуже непомітними, але якщо ви про них знаєте, то ніяк не зможете проігнорувати.

Одними з найбільш явних симптомів інсульту є раптові труднощі при ходьбі, а також несподівана втрата рівноваги і координації рухів. Це стосується не тільки літніх, а й молодих людей.

Слід також звернути увагу на наступні ознаки:

– відчуття сильного запаморочення;
– проблеми з промовою;
– неможливість вимовити деякі слова;
– зміни зору;
– слабкість або оніміння обличчя, ніг або рук.

Якщо ви помітили у себе ці симптоми, негайно звертайтеся до лікаря!

3. Вагінальна кровотеча після менопаузи

Якщо після менопаузи ви помітили у себе вагінальна кровотеча, то відразу відправляйтеся до свого гінеколога. Це не є нормальним.

Звичайно, далеко не завжди такі виділення можуть бути чимось небезпечним. Проте, слід враховувати можливість того, що вагінальна кровотеча може бути симптомом онкологічного захворювання.

Поставтеся до цього з усією серйозністю. Крім того, літнім жінкам дуже важливо регулярно перевірятися у гінеколога, навіть якщо у них немає вагінальних кровотеч.

4. Еректильна дисфункція

Це захворювання досить часто зустрічається у людей похилого віку. Чим старше стає чоловік, тим більша ймовірність розвитку у нього еректильної дисфункції.

Насправді, близько 50% чоловіків у віці від 40 до 70 років хоч раз в житті стикається з цією проблемою. Імпотенція не тільки унеможливлює статеве життя, вона також може бути пов’язана з хворобою серця, цукровим діабетом і деякими іншими захворюваннями.

Хоча еректильна дисфункція, як правило, є прямим наслідком віку, вона також може бути викликана сильним стресом або депресією.

Зверніть увагу на цей симптом, оскільки він може вказувати на щось більше, ніж просто старіння. У будь-якому випадку, консультація лікаря в цьому випадку піде вам тільки на користь!

5. Запори

При запорі стілець буває рідше, ніж зазвичай. Він супроводжується відчуттям неповного випорожнення кишечника і змушує людину тужитися сильніше, ніж зазвичай. Це збільшує шанси розвитку геморою.

У старості запори вважаються абсолютно нормальним явищем. Але літні люди можуть відчувати їх частіше, ніж очікується.

Ускладнена дефекація також може вказувати на те, що щось заважає проходженню калових мас. Це може бути пухлина, поліп або якесь інше перешкода.

На жаль, у людей похилого віку запори трапляються досить часто. Якщо ця проблема не коригується за допомогою дієти, тим більше потрібно звернутися до лікаря.

6. Зміни кольору калу

Колір калу може варіюватися в залежності від того, що ви вживаєте в їжу. Так, продукти з високим вмістом заліза можуть зробити кал темніше, ніж зазвичай.

Нормальним вважається кал всіх відтінків коричневого. Знебарвлений кал може бути ознакою патології (порушення відтоку жовчі). Зеленуватий кал в поєднанні з діареєю може вказувати на кишкову інфекцію.

Наявність в калових масах чорного або червоного відтінку вказує на кровотечу в верхніх відділах шлунково-кишкового тракту. Це може бути викликано виразкою, гемороєм, дивертикулитом і іншими шлунково-кишковими захворюваннями.

Наявність крові в калі – це дуже небезпечно, тому варто негайно звернутися до лікаря.

7. Аномалії грудних залоз

Хоча рак молочної залози найлегше виявити, помітивши незвичайні ущільнення, є й інші симптоми онкології грудей, які не так добре відомі:

– запалення;
– хворобливість, деформація або знебарвлення сосків;
– виділення з них;
– зміни пружності грудей.

Рак молочної залози у чоловіків зустрічається набагато рідше, ніж у жінок, але це не означає, що вони від цього застраховані. Ось чому людям похилого віку будь-якої статі дуже важливо постійно перевірятися у онколога.

8. Пошкодження шкіри

Рак шкіри є дуже поширеним захворюванням в літньому віці. Як відомо, така онкологія може з’явитися незалежно від кольору шкіри.

Зверніть особливу увагу на будь-яку раптову ранку на шкірі, а також на появу нових родимок. Незагойні пошкодження шкіри можуть стати злоякісними. Потрібно перевіряти будь-яке новоутворення на шкірі, особливо якщо воно збільшується в розмірах.

Багато хвороб можуть поставити ваше життя під загрозу, тому не варто ігнорувати ці симптоми. Спробуйте звертати увагу на ті сигнали, які подає вам ваше тіло. Але пам’ятайте, що перш ніж робити якісь висновки, завжди потрібно поговорити зі своїм лікарем.

Такий розумний підхід до свого здоров’я дозволить вам прожити довге і щасливе життя.

 

Джерело:
До списку новин