загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Волошка допоможе позбутися лупи і проблем із травленням

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Волошка синя, як лікарська рослина, була відома ще в далекій давнині. 
 
Коли в полі квітнуть блакитні волошки, травники поспішають заготовити ці цілющі квіточки, бо вони здатні допомогти при багатьох хворобах, — каже Віра Крась, травниця.
 
Збір квіток рослини проводиться в середині-кінці літа. З метою захисту від втрати синього відтінку, сушать в місцях, де виключено потрапляння сонячних променів. Це може бути, наприклад, горище з хорошою вентиляцією. Поміщають висушені квітки в бавовняні мішечки, а для зберігання прийнято підбирати темні місця. Це пов`язано з тим, що на світлі квітки вигоряють і втрачають лікувальні якості.

— Від чого лікує волошка?

— При кон'юнктивіті можна робити настій і промивати ним очі. Чайну ложечку квіточок потрібно залити склянкою окропу і, настоявши, процідити. Частиною настою промивати очі, а ще частину, набравши в піпетку, закапувати по чотири краплі в кожне око тричі на день.

Також ці ніжні квіти допоможуть як сечогінний засіб. Для приготування збору потрібно взяти частину квітів волошки, три частини листя мучниці, частину солодкового кореня і ретельно подрібнити та перемішати усі компоненти. Тоді столову ложку суміші залити склянкою гарячої кип'яченої води й нагріти на водяній бані протягом десяти хвилин. Відставити, аби настій охолов, процідити й пити по одній столовій ложці чотири рази на день за півгодини до їди. 

— Або можна приготувати ось такий настій —  взяти по одній частині волошки синьої, стовпців кукурудзи й трави остудника голого, — радить Марина Тишкова. — А також пів частини хвоща польового і по півтори частини кореня бузини трав'янистої, листя мучниці звичайної та березових бруньок. Трави подрібнити, залити на ніч літром холодної води, вранці прокип’ятити протягом п'яти — семи хвилин, процідити й вживати до повного одужання. Як я переконалася на власному досвіді, зазвичай, це настає швидко.

— Кому ще допоможуть квіти волошки?

— Також раджу неодмінно заготовити ці квіти тим, хто потерпає від лупи й має рідке волосся. Для цього столову ложку квіточок заваріть у 200 мл води, а тоді влийте 200 мл оцту. Посудину накрийте та залишіть, доки настій охолоне. Помивши волосся, цим настоєм потрібно його споліскувати протягом двох — трьох тижнів. І вранці, і ввечері втирати в шкіру голови, коли волосся рідке чи випадає.

А ось на Поліссі чай із квітів волошки готують як напій при порушенні травлення. Для цього дві чайні ложечки квітів залити склянкою окропу, настояти чверть години та  випити маленькими ковтками за добу.

Рецепти народної медицини з застосуванням волошки синьої 

1. В якості жарознижуючого засобу при ГРЗ, лихоманці , болезаспокійливого засобу при головному болю , а також засіб для поліпшення травлення і підвищення апетиту використовується наступний настій: склянкою окропу залити 1 ч.л. квіток волошки, залишити настоюватися протягом 30 хв. Приймати народний засіб перед їжею тричі на день по 1/2 склянки. 

2. Примочки з настою волошки застосовують при запаленні слизової оболонки очей . Для чого заливаємо окропом (200 г) 1-2 ч.л. квіток (сухих або свіжих), залишаємо на годину, проціджують. Примочки на очі з використанням приготованого настою накладаються протягом дня до 6-8 разів. Для більш успішного результату рекомендується тричі в день через 15-20 хвилин після їжі приймати всередину настій квіток (50 г). Цей же настій застосовується при лікуванні «курячої сліпоти» . 

3. При сльозотечі використовуємо примочки, для яких заливаємо 1 ст.л. квіток волошки окропом (400 г), залишаємо на годину, проціджують. 

4. Для лікування кон'юнктивіту потрібно взяти 2 частини квіток волошки; по 1 частині квіток шипшини; квіток ромашки лікарської; листя подорожника великого; квіток бузини трав'янистої. 3 ст.л. суміші залити склянкою киплячої води, настоювати до охолодження, після чого процідити через марлю і вату. Закапувати в обидва ока раз в день по 3 краплі. 

5. При захворюваннях сечовивідних шляхів і нирок як сечогінний засіб уживається настій, для приготування якого беремо 15 г квіток волошки; 45 г листя мучниці звичайної; 15 г ягід ялівцю. 1 ст.л. суміші заливаємо окропом (200 г), залишаємо на 20 хвилин, проціджуємо. Отриманий засіб народної медицини приймаємо по 1 ст.л. 3-4 рази на день. 

6. Для лікування сечокам'яної хвороби треба взяти по 15 г квіток волошки, трави череди; по 10 г листя волоського горіха; листя кропиви дводомної; квіток календули; трави хвоща; трави вероніки; 20 г трави фіалки триколірної. 4 ст.л. суміші (з верхом) залити 1 л сирої води, залишити на 8-10 годин, потім прокип'ятити протягом 5-7 хвилин і процідити. Отриманий настій слід випивати за день в 5 прийомів. 

7. У період лікування гіпертонії рекомендується змішати по 15 г квіток волошки; плодів глоду; горобини чорноплідної; трави хвоща; трави деревію; листя омели білої; кореня валеріани. 1 ст.л. суміші залити склянкою окропу, залишити на 30 хвилин, процідити. Приготоване засіб народної медицини приймати після їжі тричі на день по 70 г. 

8. При лікуванні захворювань печінки і жовчовивідних шляхів застосовується настоянка з квіток волошки синьої. Для її приготування квітки волошки (30 г) протягом 10 днів наполягають в темному місці на 40% спирті або горілці (300 г). Приймають по 30 крапель тричі на день за 15-20 хвилин до їжі. 


9. При переломах кісток допоможе засіб, для приготування якого траву і квітки волошки потрібно дрібно розтерти і змішати з соком терну. Приймати вранці (натщесерце) протягом 8 днів по 1-2 ст.л. 

10. Очистити кров при шкірних захворюваннях, фурункульозі, наривах допоможе настій, для приготування якого потрібно по 15 г квіток волошки, трави череди; 20 г трави фіалки триколірної; по 10 г квіток календули, листя волоського горіха, листя кропиви, трави хвоща, трави вероніки. 4 ст.л. отриманої суміші залити 1 л води, залишити настоюватися на ніч, вранці прокип'ятити протягом 5-7 хвилин і процідити. Всю дозу випити за день в 5 прийомів. Курс лікування - 6 тижнів. 

11. Відвар і настій волошки синього допоможуть також нормалізувати менструальний цикл . Для приготування засобу народної медицини залити склянкою киплячої води 1 ч.л. квіток, дати настоятися 30 хвилин і процідити. Приймати тричі на день по 50-70 г. 

 

Джерело:
До списку новин