загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Названо продукт, який сприяє покращенню стану судин, ще й омолоджує

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Збирайте горобину про запас, — радять лiкарi i травознаї. Такi природнi лiки допомагають змiцнити стiнки судин, регулюють тиск, мають протизапальнi й потогіннi властивостi.

— Збирати ягоди червоної горобини слiд до того, як настануть  морози, тож робити це варто саме зараз, — каже травознай Людмила Васьковська. — Цi ягоди варто просушити в духовцi при температурi 60 градусiв, час вiд часу провiтрюючи. А зберiгати  можна впродовж двох рокiв, для цього слiд покласти сировину в тканиннi чи паперовi торбинки. 

Цiннiсть ягiд червоної горобини важко переоцiнити, вони мiстять  яблучну, лимонну i янтарну кислоти, остання, до речi, сприяє  вiдбудовуванню стовбурових клiтин, запобiгає старiнню. Крiм того,  у них є дубильнi речовини, амiнокислоти, вiтамiни (Р, С),  каротин  важливий для тих, у кого поганий зiр, також корисний при недостатньому зростi, солi калiю, кальцiю, магнiю,  натрiю  необхiднi для сердечникiв, ефiрнi олiї.

Горобина в традиційній медицині використовують як полівітамінний, сечогінний і кровоспинний препарат.

У народній медицині ягоди горобини червоної використовують як сечогінний і жовчогінний засіб, для зниження артеріального тиску, успішно лікують цингу, застосовують як натуральне потогінний і послаблюючий засіб.

Хорошу сечогінну і послаблюючу дію має сироп із соку свіжих і добре дозрілих плодів горобини (на 1 кг плодів 600 г цукру, проварити). Сік горобини вживають при ревматичних болях, каменях у нирках і сечовому міхурі. Це також відмінний засіб при нестачі вітаміну С.

Горобиновий сік має протимікробну дію, знімає набряклість, зупиняє кровотечу, а також є протираковим засобом. Сік горобини червоної знижує рівень холестерину в крові, нормалізує обмін речовин.

Показано вживати сік горобини при недокрів'ї, подагрі, астенії, геморої, атеросклерозі, ламкість капілярів, при злоякісних пухлинах, гіпертонії, аритмії і різного роду кровотечах.

 А як її вживати?

 Столову ложку ягiд залити 300 мiлiлiтрами води, довести  до кипiння й варити протягом 10 хвилин, настоювати годину,  випити впродовж дня за три рази. Такi лiки ефективнi при  авiтамiнозi, зобi, цукровому дiабетi, клiмаксi. 

Можна пиготувати з червоної горобини настоянку. Стиглі ягоди горобини залити горілкою в співвідношенні 1:10, тобто на 1 частину ягід (за обсягом) взяти 10 частин горілки. Вживають по 1 чайній ложці, 3 рази на день, для підвищення апетиту і ін.

З ягід горобини можна приготувати смачні і корисні кислосолодкі настоянки або морс. Для цього береться 40 г ягід, подрібнюють в ступці, заливають склянкою окропу і настоюють протягом 4 годин. Потім добре струшують вміст і проціджують через тришарову марлю. У відфільтрований настій по смаку додають ще цукор.

Для приготування сиропу, використовують ще такий рецепт: ягоди горобини в ступці подрібнюють і заливають окропом, в співвідношенні 1: 2, настоюють 4 години, проціджують і розводять цукровим сиропом. Приймаємо по ложечці перед їжею тричі на добу. Можна перед прийомом розвести дозу сиропу в півсклянці води. Курс - 1-2 місяці.

А можна заморозити свiжi ягоди й щодня впродовж холодного сезону з'їдати 10 12 штук. Повiрте, тодi застуди вам будуть не страшнi, адже ягоди цього дерева мають протимiкробну й протизапальну дiю. А позаяк для них характерна й вiдновлювальна дiя, виглядатимете на 5  10 рокiв молодшими, ще й сивина не з'являтиметься.

У ветеринарії міцний відвар з плодів горобини червоної використовують для лікування легеневих захворювань тварин.

Протипоказом до вживання ягiд червоної горобини є схильнiсть до загущення кровi, тож для страховки варто паралельно додавати до рацiону й суху кропиву. Примiром, я додаю її до перших страв пiд час приготування. А ще свiжi чи сушенi ягоди червоної горобини можна класти до банок iз помiдорами й огiрками пiд час засолювання, тодi овочi будуть хрумкими й пiкантними.

 

Джерело:
До списку новин