загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Венозний застій в голові: ЩО робити

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У разі венозного застою «навчіть» судини вчасно перебудовуватися.

Венозний застій (особливо з віком) виникає через порушення кровообігу головного мозку, зокрема гіпоксії (недостатнього постачання тканин киснем) мозочка і вестибулярного апарату. Мозочок керує координацією та орієнтуванням тіла у просторі. Запаморочення, хистка хода, навіть нудота - ось основні прояви венозного застою. Вони можуть виникнути також за вираженого шийного остеохондрозу.

Для поліпшення функціонування всієї системи рівноваги пропоную нескладні вправи, які «навчать» судини головного мозку та мозочок вчасно перебудовуватися, адаптуватися до потреб організму.

Поклони. Відразу ж після того, як встати з ліжка, опуститися на коліна і з глибоким видихом торкнутися лобом підлоги. Руки упираються в підлогу біля голови. Витримати паузу 2-3 секунди. Повільний видих і сісти вертикально, на п'яти. Відпочити, скільки потрібно. Потім повторити поклін.

Спостерігаємо із заплющеними очима за внутрішнім фоном. Колір по закінченню вправ повинен перейти із темного у світлий. Найліпше - яскраво-синій. Це цілющий колір для головного мозку.

Встати і повільно обертатися навколо осі: три кола в один бік, потім три - в інший. Ці вправи навчать нас сталої рівноваги і позбавлять від запаморочення.

Вечірня прогулянка перед сном потрібна обов'язково, не менш як 40 хв.

На ніч добре випити тепле молоко з медом.

У разі виражених порушень кровообігу головного мозку приймати медикаментозні препарати, що позитивно впливають на мозковий, периферійний та коронарний (серцевий) кровообіг, поліпшують мікроциркуляцію, підвищують здатність еритроцитів до деформації (підвищення пластичності), зменшують в'язкість крові, знімають спазми судин. Дозу підбирають із лікарем індивідуально.

Лікар-невропатолог Володимир БОЛСУН

Джерело:
До списку новин