загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чоловіки щасливіші за жінок до певного віку

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Експерти вважають, що тенденції психічного здоров’я у чоловіків і жінок можуть бути пов’язані з соціальними стигмами. Згідно з новим дослідженням, яке провела Британська національна служба охорони здоров’я, чоловіки щасливіші, ніж жінки... але лише в певний проміжок часу.

Дослідження показало, що до 80 років жінки мають нижчий рівень щастя, ніж чоловіки. З плином часу жінки поступово стають щасливішими, тоді як чоловіки почуваються щораз більш нещасними.

Дослідження, під час якого обстежено 8000 осіб, складалося з тесту на 12 запитань: учасники оцінювали рівень тривожності, депресії, щастя, порушення сну та впевненість у собі. За результатами, ті, хто набрав понад 12 балів, мали певні проблеми з психічним здоров’ям. У Британській національній службі охорони здоров’я наголошують на тому, що фактично вони не є лікарями і що для діагностики психічного здоров’я насправді потрібен фахівець.

28% жінок, що були опитані, у віці до 24 років мали такі серйозні проблеми з психічним здоров’ям, що їх можна було класифікувати як розлад. Для порівняння: у цій же віковій категорії 16% чоловіків мали схожі проблеми. У процесі старіння цей розрив скорочується. Так, 18% чоловіків та жінок від 25 до 34 років мали ймовірні психічні розлади. У віці 65 років лише 16% жінок повідомили про психічні хвороби, а у 85 років ця цифра скоротилася до 14% – це дає підстави стверджувати: що старші жінки, то щасливішими вони почуваються.

Декан Королівського коледжу психіатрів Кейт Ловетт пояснила: нижчий рівень щастя в молодому віці пов’язаний з тим, що жінки все ще відчувають, що "на них лежить головна відповідальність за домашні обов’язки". Вона зауважує, що, коли жінки стають старшими, цей тягар полегшується. Чоловіки, навпаки, з часом стають більш депресивними – 19% віком від 85 років повідомляють про психічні проблеми. Одинаки, вдівці або розлучені більш схильні до депресії. Притім чоловіки в цій віковій категорії частіше віддають перевагу самоті. Парадоксальний той факт, що жінки, які перебувають у стосунках, навпаки, частіше впадають у депресію.

Експерти з дослідження вважають, що тенденції психічного здоров’я у чоловіків і жінок можуть бути пов’язані з соціальними стигмами. Історично жінки частіше за чоловіків повідомляють про психічні хвороби. Останнім часом багато провідних експертів стверджує, що ми на межі кризи психічного здоров’я, і це питання набуває дедалі більшої ваги. Так, недавно ряд професіональних гравців у покер розповіли про свою особисту боротьбу, пов’язану з психічним здоров’ям. Під час деяких масштабних турнірів гравці покеру, по суті, стикаються з діаметрально протилежними емоціями одночасно. А більшість гравців у покер – чоловіки, серед яких усе ще вважається, що відкрито говорити про свої проблеми соромно.

Основні специфічні розлади психічного здоров’я часто приписують одній або другій статі, але жінки значно краще обговорюють свої проблеми та просять допомоги, яка врешті-решт дає їм можливість впоратися з ними, перш ніж вони стануть надто серйозними. Чоловікам потрібно наслідувати таку поведінку. Пані Ловетт також сподівається, що це дослідження допоможе медичним працівникам докладніше та глибше вивчити вплив психічного здоров’я на молодих людей і знизити рівень депресії серед молоді. "У всіх вікових групах, але особливо серед молоді, це викликає серйозне занепокоєння у кожного з нас як члена суспільства, – каже Ловетт. – Вплив індивідуальних переживань та економічних показників величезний".

Джерело:
До списку новин