загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Голову вище: що таке «техношия» і як попередити старіння цієї зони

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Останнім часом ми спостерігаємо рекордну кількість запусків нових продуктів з догляду за шиєю: виною всьому явище під назвою «техношия» (tech neck, або iPosture, як ще називають це явище) – передчасне старіння шиї в результаті постійного використання смартфонів і планшетів.

Раннє cтаріння шиї – одна з найактуальніших сучасних б'юті-проблем. «Дякувати» за це ми повинні смартфонам та планшетам – супутникам кожної людини сьогодні. Їх використання не тільки розсіює увагу і знижує зір, а й негативно впливає на поставу – зігнута шия весь час знаходиться в напрузі, і без того не найсильніші м'язи цієї зоні стають ще більш млявими, на передній поверхні шиї закладаються глибокі зморшки. Лікар-косметолог і розробник Meder Beauty Science Тійна Орасмяе-Медер підкреслює, що шия починає старіти трохи раніше: «Навантаження на шкіру шиї настільки відрізняються від навантаження на шкіру інших ділянок тіла, що навіть такого значного резерву (шкіра шиї відрізняється більшою еластичністю) не вистачає . Справа в тому, що шкіра шиї піддається постійному розтягуванню і скручуванню: ми цілий день киваємо, схиляємо голову, обертаємося, витягуємо шию або втягуємо голову в плечі, так що шиї доводиться непросто. Безліч м'язів шиї справляються з навантаженням, а от шкіра в певний момент починає втрачати «силу» і поступово її слабкість стає помітнішою: з'являються дрібні, а потім і більші зморшки і складки, щільність і пружність шкіри відчутно знижуються».

Проблема старіння шиї значно помолодшала: якщо раніше на в'ялість, зморшки і обвисання тканин скаржилися жінки за 40, то зараз контур обличчя, що поплив, і друге підборіддя хвилює й тих, хто ледве досяг 30. Що ж, такою є плата за стрімкий науково-технічний прогрес і використання соціальних мереж.

Проблема tech neck не тільки косметична: постійне навантаження на шию призводить до перманентного відчуття втоми, головних болів і в подальшому може посилити проблеми із спиною. У дослідженні, опублікованому New York Times близько року тому, йдеться про те, що причина депресії, тривожних станів і відсутність мотивації в роботі часто криється за неправильною поставою – зігнутих «затиснутих» плечах. За допомогою проведених експериментів вчені довели, що пряма спина при роботі за комп'ютером – запорука стресостійкості та оптимістичного настрою.

Перша рекомендація для тих, хто проводить дні за комп'ютером, – йога або інші фізичні вправи, які допоможуть «розвантажити» шию і плечі. Асани типу «собака мордою вниз» і «кобра» ніби спеціально створені для тих, хто весь час знаходиться перед монітором. «Постарайтеся організувати робоче місце так, щоб екран знаходився на рівні ваших очей, – говорить фахівець з питань диджитал-лайфстайла Карлі Ноблок. – Обмежуйте час, проведений за комп'ютером, а також робіть паузи в роботі – чим частіше, тим краще».

Косметичні компанії швидко підхопили хвилю і одна за одною почали випускати спеціальні засоби для шиї. Так, у вересні французький бренд Sisley випустив оновлений крем для шиї – Crème Pour Le Cou, який марка вперше представила в 1981 році. У прес-релізі так і сказано: шия часто страждає від неправильної постави, зокрема, викликаної постійним використанням смартфона. Італійська марка GUAM, що спеціалізується на косметиці з водоростями, випустила оновлену версію крему для шиї і декольте – тепер шукати його слід в лінії Micro Biocellulaire. Потужний засіб для цієї зони випустили американці NeoStrata і Estee Lauder, обіцяючи помітне омолодження зони шиї і декольте.

Незважаючи на достаток спеціальних продуктів для шиї, ви сміливо можете використовувати свій звичайний зволожуючий/живильний/антивіковий крем для обличчя, а також не забувати про очищення, відлущування і захист шкіри шиї. «Щоденний догляд для шкіри шиї передбачає, в першу чергу, грамотне і м'яке очищення (дивно, як багато людей про це навіть не думає! Або миє шию, в кращому випадку, гелем для душу), – каже Тійна Орасмяе-Медер. – Так само, як і шкіра обличчя, шкіра шиї потребує регулярної щотижневої ексфоліаціі і щоденного зволоження. Ніколи не забувайте захищати шкіру шиї від ультрафіолету! Найкращим захистом, об'єктивно кажучи, є легкий шалик. Але якщо ви не любите закривати шию, використовуйте сонцезахисні засоби максимального ступеню захисту».

 

Джерело:
До списку новин