загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Опущення матки і органів малого таза: 5 вправ, які допоможуть

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Як підвищити тонус м'язів тазового дна, черевної стінки, поперекової області?

Мені 55 років і я вже тривалий час страждаю від опущення матки. Чи можна обійтися без хірургічного втручання?
З повагою Олександра Г.
м. Керч.

Лист коментує лікар, фітотерапевт В’ячеслав ВАРНАВСЬКИЙ.

Величезна кількість людей успішно уникають операцій, пов’язаних з опущенням органів малого таза, в тому числі й матки, пройшовши кілька сеансів м’язової терапії живота. Завдання полягає в тому, щоб на тлі загального зміцнення організму та його психоемоційного стану підвищити тонус м’язів тазового дна, черевної стінки, поперекової ділянки, поліпшити функціональний стан органів травлення. Для цього рекомендую деякі вправи.

№ 1. Лежачи на спині, голова на підвищенні (на 10-12 см), виконувати статичні дихальні вправи (діафрагмальне, повне дихання). Рухи ритмічні, в середньому темпі, амплітуда повна, дихання ритмічне.

№ 2. Вправи для м’язів тулуба та нижніх кінцівок з акцентом на м’язи тазового дна, черевної стінки, попереку, діафрагму. Стоячи на плечах («берізка»). Лежачи на спині, діафрагмальне дихання.

№ 3. Лежачи на правому боці. Діафрагмальне дихання, рухи кінцівками. Те ж на лівому боці.

№ 4. Колінно-кистьове, колінно-ліктьове положення. Вправи для м’язів кінцівок і тулуба.

№ 5. Сидячи на килимку, тримаємо спину прямо, руки зігнути в ліктях, як під час бігу. При цьому потрібно видихнути й втягнути в себе живіт і малий таз (м’язи тазового дна). Видих - «ха-а-а-а-а-а». І, рухаючи тільки прямими ногами, починайте переміщатися на сідницях. Спочатку вперед, потім назад.

Можна чинити специфічний вплив на органи малого таза наступною вправою: вдихнути на повні груди з нахилом голови вперед, видихнути й затримати дихання за допомогою грудної клітки, втягнути живіт і залишити його в такому положенні, кілька разів з  силою скоротити й розслабити тільки м’язи малого таза, піднімаючи та опускаючи органи. Повторити кілька разів. Важливо стежити за диханням, за м’язами черевного преса. Це сприяє відновленню та підняттю органів малого таза.

Корисні спеціальні дихальні вправи. Виконувати їх треба перед сном у положенні лежачи. Зробіть глибокий вдих, а потім максимально видихніть повітря, наскільки це можливо. Повторіть ще раз. Ця вправа «укладає» органи на місце, а також зміцнює черевні м’язи й робить талію стрункішою.

Крім того, не можна забувати, що під час опущення внутрішніх органів забороняється носити важке в руках і рюкзаках, виконувати роботу в побуті й удома, пов’язану з великими фізичними зусиллями.

 

Джерело:
До списку новин