загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чорний чай проти зеленого чаю: який корисніше?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

З давніх часів чай ​​вважається не тільки бадьористим, але і корисним напоєм. Його цілющі властивості благотворно впливають на роботу серцево-судинної системи, а також сприяють зниженню ваги. Обидва сорти містять мінерали, вітаміни, ефірні масла і дубильні речовини. Але є деякі нюанси, які відрізняють ці два напої.

ОБРОБКА. Багато людей переконані: зелений і чорний чай – це дві різні рослини. Однак обидва ці продукти можуть бути зібрані з одного чайного куща. Різниця полягає лише в обробці чайного листа.

Чорний чай проходить процедуру ферментативного окислення. Така обробка надає чорному чаю насиченого кольору, терпкості і смаку. Однак при цьому чай втрачає велику частину корисних речовин. Зелений чай не окислюється або окислюється не більше ніж на 12%.

Довідка: Ферментація – це технічна обробка чаю, яка надає напою певного кольору та аромату.

Таким чином, у зеленому чаї зберігається на 30-40% більше корисних речовин. Крім того, зелений чай – джерело великої кількості антиоксидантів (речовин, які уповільнюють старіння організму, виводять токсини, знижують ризик утворення ракових пухлин).

КОФЕЇН. У сортах, які китайці називають червоним, а ми – чорним чаєм, на чашку 240 мілілітрів може припадати від 14 до 70 міліграмів кофеїну. На такий же обсяг зеленого чаю доводиться 24-45 міліграмів кофеїну. Крім того, завдяки вмісту таурину, кофеїн, який міститься в зеленому чаї, діє менш агресивно, ніж у чорному чаї.

ЗАВАРЮВАННЯ. Зелений чай особливо чутливий до часу заварювання: напій, настояний протягом 2 хвилин, має тонізуючі властивості, а при настоюванні протягом 5 хвилин виходить вже заспокійливе питво.

Якщо чайне листя знаходяться в заварювальному чайнику більше 6 хвилин, то ефірні масла, які в них містяться, починають випаровуватися, а цілющі властивості напою втрачаються.

Чорний чай, як правило, заварюється трохи довше – близько 7-8 хвилин. Після того як чай заварився, чайне листя необхідно прибрати.

Експерти і гурмани радять вживати і чорний, і зелений чай протягом 15 хвилин після заварювання.

КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ. У чорному чаї містяться вітаміни групи B, вітаміни P і PP. Ці вітаміни підвищують тонус судин і капілярів. Чорний чай містить у собі велику кількість дубильних речовин, завдяки яким цей напій знімає шлункові спазми, зупиняє нудоту. Чорний чай зміцнює імунітет і підвищує опірність організму до різних інфекцій.

Зелений чай – один з кращих засобів від депресії, поліневритів та головних болів. Його компоненти добре впливають на виснажену стресами нервову систему. Цей напій знижує рівень холестерину в крові, сприяючи профілактиці розвитку атеросклерозу, захворювань судин головного мозку та інших проблем з серцем.

ПРОТИПОКАЗАННЯ. Найчастіше зелений чай цінують саме за багатство і різноманітність смаку, якого немає в чорному чаї. Однак у зеленого чаю є і протипоказання. У людей, які страждають на гастрит і виразкову хворобу шлунка, зелений чай може викликати печію і посилення болю.

Чорний чай не рекомендують пити людям, які страждають на глаукому, оскільки він підвищує очний тиск. Також чорний чай протипоказаний при варикозі та атеросклерозі. Варто утриматися від зловживання ним і під час вагітності. Тонізуюча дія кофеїну може негативно позначитися на організмі вагітної жінки, привести до зниження ваги плоду і навіть до передчасних пологів.

ДЕННА НОРМА зеленого чаю не повинна перевищувати трьох чашок (600 мл). Зловживання цим напоєм може привести до різких перепадів артеріального тиску, гіперактивності і важких порушень сну. Денна норма чорного чаю – не більше 4-5 чашок чаю (близько 1 літра).

І чорний, і зелений чай благотворно впливають на стан здоров’я. Тому вибір того, який напій включити в свій раціон, залежить від особистих смаків та уподобань кожної людини, а також від стану здоров’я.

 

Джерело:
До списку новин