загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Лікуймося: правда і міфи про ліки для підняття імунітету

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Період застуд та грипу – це традиційний час збільшення продажів противірусних та  імуностимулюючих препаратів в аптеках. Українці вважають, що чарівні пігулки зроблять їх більш стійкими до сезонних хвороб та нададуть сил у боротьбі з вірусами. Проте науковці та медична спільнота продовжують нагадувати, що розрекламовані препарати, які обіцяють підвищити імунітет, частіше за все не мають клінічно доведеної дієвості. Чи є сенс платити за пігулки для імунітету напередодні сезонної епідемії?

ФАКТ. У 2018 році Нобелівську премію в галузі медицини присвоїли саме за імунну терапію. Тож медикаментозний вплив на захисні сили організму можливий і нерідко використовується в лікуванні різноманітних патологій. Щоправда, це не стосується застуд та грипу.

ЧАРІВНІ ПІГУЛКИ. Спільнота українських медиків INgenius опублікувала дані щодо популярних в нашій країні «імуностимулюючих» препаратів, які насправді такими не є, і нагадала, які саме недуги лікують імуномодуляторами.

Левамізол – це антигельмінтний препарат, який раніше використовувався для «стимуляції імунного захисту». Проте у 1999 році застосування його було припинене у зв’язку з розвитком важких побічних ефектів, у тому числі, артритів. Така ж історія відбулася з прийомом декарису – пацієнти страждали на лейкоенцефалопатію, гіперчутливість та навіть відмирання шкіри.

Препарати інтерферону, гомеопатичні засоби та рослинні ліки не мають клінічно доведеної дії, а їх прийом може викликати алергічні реакції.

Протефлазид, який називають «сучасним протигерпетичним імуностимулятором», відсутній у переліку ліків, схвалених FDA (Управлінням продовольства і медикаментів США) і поширений переважно в Україні. Детального пояснення механізму його унікальної дії на віруси простого герпесу, ВПЛ (вірусу папіломи людини) і Епштейн-Барра взагалі немає.

СПРАВЖНІ ІМУНОМОДУЛЯТОРИ. Першими імуномодуляторами, які були схвалені FDA, стали ліки від лейкемії та прогресуючої меланоми. Сталося це у 1986 та 2011 роках відповідно. І сьогодні існує вже значний перелік імуномодулюючих препаратів, схвалених Управлінням продовольства і медикаментів США (його авторитет визнаний світовою медичною спільнотою). Але показами для їх призначення є: ревматоїдний артрит, псоріаз, псоріатичний артрит, хвороба Крона, виразковий коліт, онкологічна патологія, у тому числі й лейкози.

 

Джерело:
До списку новин