загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Супрун розвіяла міф про вітамін D

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Постійне вживання вітаміну D не допоможе запобігти перелому кісток та розвитку тяжких хвороб, зокрема онкологічних та серцево-судинних.

Про це у Facebook написала в.о.міністра охорони здоров 'я України Уляна Супрун.

“Приймати вітамін D просто так — не панацея від хвороб. Навіть більше, високі дози будуть шкідливими для здоров’я. Групами ризику, яким радять проходити тестування на рівень вітаміну D в крові, є люди із ожирінням (індекс маси тіла понад 35), веганам, людям із хворобами шлунково-кишкового тракту та печінки, порушенням всмоктування, людям літнього віку, особливо якщо вони виходять з дому. Решті рутинну перевірку на рівень вітаміну D офіційні установи не радять — не марнуйте гроші”, - написала Супрун.

Водночас вона наголошує, що цей вітамін важливий для нормального функціонування організму.

“Вітамін D — улюбленець призначень “для профілактики”, особливо в зимовий період. І він справді дуже важливий. Вітамін D бере участь в правильному обміні кальцію, регулює імунні реакції, і навіть ріст волосся. А з його браком пов’язують схильність до депресивних станів, слабкість м’язів у спортсменів, навіть синдром полікістозних яєчників”, - зазначила Супрун.

Вона наголошує, що перш ніж купувати пігулки, слід порадитися зі своїм лікарем.

“Причина браку вітаміну може бути не в раціоні, а в роботі печінки, нирок чи кишківника, наприклад, і лікувати слід причину, а не один із її наслідків. Бо вітамін, який ми споживаємо в пігулках, має ще ефективно всмоктатися в кишківнику і пройти зміни в печінці та нирках. Пігулки не гарантують належний рівень все одно. Їжте яйця, вершкове масло, намагайтеся бувати надворі навіть взимку. А щоби запобігти переломам, запобігайте падінням — робіть вправи на баланс. А взимку, щоби не впасти, носіть зручне взуття й уникайте ожеледиці”, - зазначила Супрун.

За її словами, наукові дослідження не виявили ефективності цього вітаміну щодо запобігання ламкості кісток.

“Раніше повідомляли, що вітамін D в людей старшого віку на 15% зменшує ламкість кісток, і на 30% - зменшує ризик перелому шийки стегна. А людей, які в похилому віці мають переломи, часто “понижений” (менше 30 нг/мл) рівень вітаміну D. Але дослідження понад 50 тисяч американців старших за 50 років не показало ефективність рутинного прийому вітаміну D та кальцію для запобігання переломам кісток. І навіть збільшення дози вітаміну не допомогло йому краще виконувати цю місію — про що свідчить провідний журнал The Lancet у публікації за жовтень 2018 року”, - написала Супрун.

Вона зазначила, що у світі проводилося багато наукових досліджень щодо впливу вітаміну D.

“В запобіганні чи лікуванні серцево-судинних хвороб мета-аналіз не показує користі вітаміну D. Мета-дослідження людей із депресією, що пили вітамін D у пігулках, не показало ефективність цих добавок. Не показана також користь вітаміну D в запобіганні раку. Вітамін D не знижував загальні маркери запалення в організмі, зате показана ефективність вітаміну D в запобіганні хвороб верхніх дихальних шляхів та загострень астми. Є дані, що вітамін D може бути корисним в разі синдрому полікістозних яєчників”, - наголосила Супрун.

 

Джерело:
До списку новин