загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чи є звичайна картопля ключем для боротьби з хронічним дефіцитом калію?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Нові дослідження, представлені у вівторок на щорічній конференції “Експериментальна біологія” 2013 року в Бостоні, штат Массачусетс, вказують на зв'язок між споживанням білої картоплі й забезпеченням організму калієм.

Згідно з результатами дослідження, з кожною спожитою дорослими людьми від 19 років і старших кілокалорією білої картоплі, спостерігалося відповідне збільшення калію на 1,6 мг серед дорослих, а також  на 1,7 мг серед дітей та підлітків віком від 2 до 18 років. Крім того, автори визначили, що засвоєння калію  може відрізнятися у людей різного віку, статі, расової приналежності та рівня освіти.

«Дуже мало американців споживають достатню кількість калію, який є ключовою поживною речовиною для здійснення контролю кров'яного тиску", - пояснила співавтор Маурін Сторі, президент і виконавчий директор Альянсу  досліджень картоплі ( APRE ). - Наше дослідження показує, що біла картопля - це особливо багатий на поживні речовини овоч, що значно поповнює запаси калію у дорослих, підлітків і дітей".

Група під керівництвом Сторі заявила, що 97 відсотків американців споживають не достатню кількість калію. На думку дослідників, раціони, які містять харчові продукти, що багаті на калій і збіднені на натрій, можуть знизити ризик гіпертонії та інсульту. Біла картопля, незалежно від того чи має вона шкірку чи ні, є за своєю природою нежирною, без холестерину і має низький вміст солі.

«Наприклад, невелика (138 г)  звичайна печена зі шкіркою картоплина є джерелом 738 мг калію і лише 128 калорій. Великий банан (136 г) забезпечує приблизно такою ж кількістю калорій, але має набагато менше калію (487 мг). За наявності однакової кількості калорій, біла картопля постачає більше калію ніж банани", -  заявили дослідники.

 

М. Сторі додає, що шкірка є "багатим джерелом" основних вітамінів та мінералів, зокрема калію.

Вона та її колеги проаналізували харчування дітей  та дорослих різного віку, використовуючи дані отримані з національного опитування, присвяченого дослідженню здоров'я і харчування (NHANES) 2009-2010. Вони виявили, що в усіх вікових групах споживання калію,  клітковини, кальцію, вітаміну D знаходиться нижче від рекомендованої добової норми (РДА) або відповідного рівня споживання (AI) рекомендованого Інститутом медицини.

Дослідження показало, що більшість громадян, починаючи від дітей і до підлітків та навіть людей у зрілому віці, не дотримуються дієтичних рекомендацій  щодо раціону задля забезпечення організму основними поживними речовинами, і що споживання білої картоплі може сприяти вирішенню цієї проблеми, принаймні щодо калію.

М. Сторі і її співавтор Патрісія Андерсон представлять свою роботу з докладним викладом результатів для експертного журналу найближчим часом.

Переклад з англійської.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин