загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Що вам слід знати про гомеопатію

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Гомеопатія: Багато хто вірить у дієвість цих гранул. Ті, хто використовують альтернативні засоби лікування, мусять дещо знати про це.

Ви готові спробувати гомеопатичні гранули? Чому б ні! 41 відсоток людей віком від 60 років застосовували б гомеопатичні засоби, якби вони мали вибір. Це показало опитування, проведене сайтом «Порадник пенсіонерів». Бажання людей похилого віку випробувати альтернативні способи лікування є більш ніж зрозумілим: літні люди віком від 60 років приймають в середньому більш ніж 3  приписаних медикаментів на день. Через це багато хто висловлює невдоволення, приймаючи додаткову таблетку, коли після фізичного навантаження з‘являється біль у спині або  не приходить такий необхідний нічний сон.

Гомеопати лікують засобами з лікарських рослин, речовин тваринного походження або мінералів. Використовуються розбавлені препарати, які у більших дозах викликають симптоми, від яких  страждає пацієнт. При нежиті гомеопати використовують Allium cepa, розчинений препарат з ріпчастої цибулі, який в чистій формі викликає сльози і труднощі з диханням.

Особлива дія гранул науково не доведена

За цим приховується ідея, що гомеопатична діюча речовина налагоджує саморегуляцію організму. Також, хоча не існує жодного дослідження, яке б показало, що подібні засоби краще діють ніж плацебо без речовини,  41 відсоток літніх людей від 60 років випробовує при легких захворюваннях спочатку гомеопатію.

Проблеми з травленням та сном, а також застудні захворювання, вважаються класичними сферами для застосування гомеопатії. У людей похилого віку реакція на лікуючий подразник здебільшого повільніша та менш яскраво виражена, зазначає аптекар та лікар-самоучка Хельга Христина Гросс з Кемптену:  «Це призводить до того, що я або адаптую дозу, або рекомендую довший прийом, порівняно з більш молодшими пацієнтами».  Літні люди, які хочуть пом'якшити симптоми своєї хвороби за допомогою гомеопатії, мусять неодмінно порадитися з лікарем не лише тому, що кожен організм може зреагувати інакше.

Лікар-гомеопат також визначить, чи взагалі існує проблема, яку слід лікувати. «Якщо літній пацієнт спить дві години після обіду і вночі знову спить 4 години, - говорить аптекар  Гросс, - якщо він протягом дня почувається працездатним, тоді йому не потрібне жодне снодійне, а також жодний гомеопатичний засіб». В інших випадках  такі симптоми, як болі у шлунку або головний біль можуть мати серйозні причини. Тому консультація у лікаря визначить, чи ці симптоми є приводом для гомеопатичного лікування.

Гомеопатія: Вибір засобів за індивідуальними симптомами

Гомеопатія не функціонує за девізом: «При проблемах А використовують засіб Х». Відповідно до супроводжуючих симптомів  і способу, як пацієнт переживає ці симптоми, використовуються різні засоби. «Чим точніше пацієнт зможе описати свої симптоми, тим легше можна знайти відповідний засіб», - наголошує Гросс. У  класичному випадку консультація у гомеопата може легко тривати дві години. Існують стандартні або комбіновані засоби, які підходять для самолікування, оскільки не всі пацієнти можуть проаналізувати свій стан настільки добре. При цьому зазвичай не існує жодних протипоказань та взаємодії з призначеними лікарем медикаментами тривалого застосування.

Різноманітні складові частини гомеопатичних засобів:

Тваринного походження:

Продукти тваринного походження перероблюються в гомеопатичні препарати під строгим контролем. Прикладом може слугувати чорнило каракатиці від нервового виснаження або лахесис, зміїна отрута, при лікуванні симптомів викликаних клімактеричним періодом. Гомеопатичні засоби зі бджолиною отрутою зменшують набряк після укусу.

Мінерали:

Прикладом мінералів, що використовуються з гомеопатичною метою, можуть слугувати фосфат заліза при лихоманці та застуді, а також сірчана печінка (мінерал з потрійною кількістю соди) при екземах чи бронхітах. Негашене вапно призначав засновник гомеопатії Самюель Ганеман при хрипоті.

Рослинного походження:

Найбільше значення має рослинна гомеопатія. Наприклад, ехінацея для підсилення імунітету або арніка при забитті або спортивних травмах. Згідно з гомеопатичними принципами, кава у певних пропорціях позбавляє від безсоння.

Переклад з німецької.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин