загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Тренування пам'яті для літніх - щоденні вправи для мозку

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Память і здатність помічати є кращими тоді, коли ви більше їх тренуєте, і немає різниці, в якому віці ви це робите. Регулярна гімнастика для мозку стимулює його діяльність і підвищує продуктивність у довгостроковій перспективі. Усього кілька хвилин на день можуть значно допомогти вашій увазі та здатності концентруватися.

Ваше тренування уваги  може розпочатися з найпростіших дрібниць у побуті. Чи це вирішення в памяті маленьких математичних завдань замість того, щоб взяти до рук зручний калькулятор, чи йдеться про те, щоб запам'ятати телефонний номер, - виконуючи всі ці маленькі розумові вправи, ви приводите сіру речовину в рух і залишаєтеся у хорошій формі.

Так само, як ви зміцнюєте ваші м'язи завдяки спортивним заняттям і розвиваєте їх, у такий спосіб ви можете допомогти вашим мозковим м'язам та тренувати також і їх. При цьому може ітися про окремі вправи, розподілені на цілий день, або про чітко визначену тренувальну програму, що постійно має місце в один і той же час. Це ж саме важливе і при тренуванні мозку, оскільки регулярний рух є корисним. Розпочинайте відразу, використовуючи наші безкоштовні вправи для тренування пам'яті (для тих, хто розуміє німецьку мову).

Настільні ігри, кросворди і головоломки

Можливо, особливо цікаво вам вирішувати маленькі головоломки? Або ви завжди були любителем кросвордів. Це все хороший привід для того, щоб стимулювати діяльність мозку. Багато настільних ігор, таких як: ерудит, пам'ять з внуками - слугують  подібній меті.

Перегляньте ще раз, які скарби ви можете віднайти у вашій колекції ігор. Окрім власне задоволення від гри, ви також покращите продуктивність вашої розумової діяльності. А, може, ви зможете домовитися з кимось про регулярні ігрові вечори? Або ви щось вигадаєте таке, що можна зробити самому: наприклад, китайську головоломку або пасьянс.

У китайській головоломці потрібно скопіювати подані фігурки точно визначеним набором геометричних форм. Пасьянс - це карткова гра, яка грається подібно як і павук. Також і пазли можуть стимулювати діяльність головного мозку. Вже 5-10 хвилин буде достатньо, щоб  помітно покращити вашу коротку пам'ять. Найкраще розпочніть ваші вправи для мозку вже цього тижня.

Переклад з німецької.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин