загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Жінкам: Прості поради, щоб визначити, що провокує мігрень

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Ви насолоджуєтеся келихом червоного вина, але через годину навіть найтьмяніше світло змушує щось пульсувати у вашій голові. Випадковість? Швидше за все, ні.

Головний біль при мігрені, тобто ті хронічні сильні головні болі, що зазвичай викликають різкий біль різної інтенсивності, який часто супроводжується нудотою та чутливістю до світла та звуку, має чинники або фактори та події, що роблять його появу більш ймовірною. Не кожен, хто потерпає від мігрені, має однакові фактори, і один і той же хворий на мігрень може не реагувати на ідентичні чинники однаково кожного разу. Іноді це не один чинник, а ціла серія, що спричиняють мігрень. Наприклад, у жінки може не з'являтися мігрень від того, що вона пропустила сніданок, обід чи вечерю, але може з'явитися у випадку, коли вона пропустила один з цих курсів їжі саме в той день, коли у неї був неповноцінний сон або вжила занадто багато кофеїну.

Жінки мають в три рази більшу тенденцію страждати від мігрені, ніж чоловіки, і причини виникнення її є дещо іншими. За даними Національного інституту здоров'я і Національної бібліотеки медицини США у багатьох жінок, що страждають від мігрені, зафіксовано наступні чинники:

·                    Надто мало або надто багато сну

·                    Пропущено один з добових курсів харчування

·                    Гормональні зміни під час менструального циклу

·                    Стрес

·                    Зміна погодних умов

·                    Алкоголь (часто червоне вино)

·                    Кофеїн

·                    Харчові продукти, що містять нітрати, глютамат натрію , тирамін або аспартам

·                    Яскраве світло

·                    Інтенсивні запахи

Чи є взагалі в цьому позитивні моменти? Визначення причин, що провокують мігрень, може допомогти вам уникнути її. Розпочніть вести щоденник захворювання. Кожного разу, коли у вас болить голова, запишіть, де ви були і що ви робили, коли почалася мігрень, що ви їли протягом 24 годин перед появою болю і на якому дні менструального циклу ви були, коли головний біль розпочався. Це може допомогти вам виявити закономірності. Наприклад, якщо у вас з'являється мігрень щоразу, коли ви з'їдаєте хотдог з дієтичною колою, то ваша мігрень може бути наслідком впливу нітратів, аспартаму і кофеїну.

Звичайно, ви не можете завжди уникати факторів виникнення мігрені, таких як зміни погодних умов чи світло, тому хорошою ідеєю було б мати під рукою лікувальні засоби від мігрені. Одним з абсолютно натуральних засобів від мігрені є використання ароматичних рослин ( наприклад, піретрума та імбиру), щоб зменшити запалення, яке викликає головні болі при мігрені.

Переклад з англійської.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин