загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Кішки-цілительки: Що таке фелінотерапія?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Упродовж останніх 10 тисяч років кішки є традиційними супутниками людини. І якщо спочатку їхня роль обмежувалася знищенням гризунів, то в подальшому кішка зайняла своє особливе місце, відмінне від інших домашніх тварин. Спілкування з кішкою допомагає людині розслабитися, зняти стрес, отримати задоволення від погладжування приємної шерсті, від заспокійливого муркотіння. Про ці примітні лікувальні властивості кішок люди знали з глибокої давнини.

У сучасній медичній практиці було сформовано цілий напрям медицини - так звана пет-терапія, у рамках якої використовують різних тварин, включно з кішками.

Фелінотерапія (від латинського felis - кішка) або кішкотерапія - це метод лікування і профілактики захворювань за допомогою взаємодії людини з кішками. Фахівці дійшли до висновку, що спілкування з кішками позитивно впливає на пацієнтів із недугами серця, травмами або вродженими вадами розвитку мозку і психіки. Психотерапевти підтверджують факт, що кішки допомагають пацієнтам зцілитися від наркотичної залежності або вийти з важкої депресії.

Читайте також“Золоті” правила здоров'я та довголіття, які повинен знати кожен

Отже, дослідження підтвердили, що кішки діють:

Звуком. Мова йде про муркотіння і вібрацію. Справа в тому, що кішки видають звуки на частоті від 16 до 44 Герц, - це оптимальна частота, яка сприятливо діє на організм - активізує його захисні функції, покращує імунітет, прискорює загоєння ран і підвищує щільність кісток. Дивовижні властивості свого голосу кішки використовують як для самозцілення, так і для допомоги своїм господарям. Цікаво, що сеанси фелінотерапії можна проводити й без участі кішок - просто прослуховуючи аудіозаписи котячого муркотіння;

Теплом. Температура котячого тіла завжди вище людської - 38-39 градусів за Цельсієм. Тому тілесний тривалий контакт із вашою улюбленицею дає змогу прогріти поперек, грудну, шийну зони й забезпечить протизапальний ефект;

Біоенергетикою. Доведено, що домашніх кішок приваблюють зони з негативною енергією, яку вони використовують для поповнення свого енергобалансу. Тому кішка лягає на ті зони тіла людини, у які формують негативне енергополе, унаслідок порушення обмінних процесів або розвитку патологій. Під час контакту з такими зонами, котик здатний поміняти її полюсність, а, отже, усунути причину захворювання;

Масажем. Лягаючи на хворе місце, кішка починає повільно перебирати лапками, масажувати цю зону (так званий «молочний крок»). Це ще один різновид лікувального впливу. У таких спосіб вони розслаблюють і допомагають при перевтомі, тривалих стресах, ревматизмі, мігрені й безсонні.

Впливом статичної електрики. Шерсть прекрасне джерело статичної електрики. Варто вам почати гладити вашого вихованця, як «струм» починає бігати по вашій долоні. Його дотики невідчутні (найчастіше), але його вплив на шкіру надає позитивний ефект, знімаючи напругу. Крім того, мікроструми впливають на нервові закінчення під шкірою, знижуючи больовий синдром.

Позитивом. Кішки, здається, відчувають настрій господарів, намагаються допомогти, коли сумно, або радіють разом із ними, коли добре. У кішок є дуже цікавий орган Якобсона, або вомероназальний орган, як його називають ветеринари. Саме орган Якобсона здатний розрізняти виділяються гормони за запахом, а, як відомо, за радість і смуток у всіх ссавців відповідають різні хімічні елементи.

Кількість захворювань, яким може протистояти кішкотерапія, дуже велика. Сюди відносяться онкологічні, серцево-судинні хвороби, синдром хронічної втоми, головний біль, депресії, неврози й багато інших. Помічено, що люди, які тримають кішок, значно подовжують собі життя й менше схильні до захворювань.

Хвороби, при яких допомагає фелінотерапія:

Онкологія. Кішка допоможе зняти напад болю й позбавить від депресивного стану;

Серцево-судинні захворювання. Котяче муркотіння покращує роботу серцевого м'яза, нормалізує артеріальний тиск і запобігає гіпертонічному кризу;

Алкоголізм і наркозалежність. Котячі заспокійливі вібрації покращують настрій, підвищують життєвий тонус і знімають напади агресії;

Хвороби шлунково-кишкового тракту. Тепле котяче тіло, яке притулилося до живота під час шлункових кольок — відмінний засіб для купірування болю;

Хвороби ендокринної та статевої систем. Кішки знімають загострення при хронічних процесах;

Неврози, безсоння й депресії. Ігри з кішками або легке погладжування пухнастиків - прекрасний спосіб скинути денний стрес, позбутися від накопиченого негативу;

Порушення в роботі опорно-рухової системи. Наприклад, при радикуліті покладіть свого улюбленця на крижову зону і ви зможете зупинити черговий напад цього хронічного захворювання.

Фелінотерапія часто використовується для адаптації й соціалізації дітей, які страждають аутизмом та ДЦП. Прості погладжування і спілкування з тваринами не вимагають ніяких зусиль, але навіть кілька хвилин у такій компанії здатні дати позитивний ефект.

Як взаємодіяти з кішкою, щоб отримати оздоровчий ефект?

Кішка має сама прийти й лягти на хворе місце або максимально близько до нього. Вона може дрімати, муркотіти або влаштовувати масаж із голкотерапією укупі - топтатися лапками, випускаючи і втягуючи кігті. За часом сеанс не обмежений. Нашкодити тут ніяк не можна.

Примусити кішку до сеансу терапії, як, втім, і до будь-якої іншої дії практично неможливо.

Довіртеся своєму пухнастому лікареві. Кіт сам знає, скільки йому необхідно провести часу, лікуючи свого господаря. Тому в разі, якщо тварина має намір піти, не затримуйте її. Швидше за все, час сеансу закінчено.

Просто спостерігаючи за поведінкою й життєдіяльністю кішки, можна не тільки розслабитися, але й отримати позитивні емоції.

Не обмежуйте своїх дітей у контактах і дружбі з кішками. Контакт із твариною піде дитині тільки на користь. Особливо це стосується профілактики стресів і неврозів.

Кішки мають чудовий вплив на дітей, особливо корисне спілкування з кішками у віці дитини з 5-ти до 8-ми років. Як показують дослідження, такі діти мають гарний імунітет, стійку психіку, рідше хворіють і краще вчаться в школі.

Враховуйте час доби, у який проходить контакт із кішкою:

вечірній час - найкращий для заспокоєння нервової системи, зняття втоми і стану депресії,

з 11 до 13 — найкращий час для впливу на серцево-судинну систему,

з 03 до 05 - піддаються лікуванню легеневі недуги,

з 05 до 07 - заспокоюється й нормалізується ШКТ.

Спільний сон із кішкою допомагає позбутися від напруги й неврозу.

Дехто думає, що для фелінотерапіі потрібні якісь спеціальні породи домашніх вихованців. Насправді лікарем може бути будь-яка доросла тварина, яка добре контактує з людьми, поводиться доброзичливо і відкрито. Крім того, сама кішка має бути здоровою.

Але багаторічний досвід показує, що є деякі особливості в лікувальних властивостях кішок.

Важливим аспектом є врахування забарвлення кішки. Найбільш нейтральною й універсальної мастю вважається сіра. Руді та кремові коти — бадьорять і просто незамінні при депресивних проявах і втомі. Білі улюбленці - займають топ позиції, коли справа стосується лікування саме фізіологічних недуг. Чорні представники котячих мають сильну енергетику й лікувальні здібності.

Стать тварини. Коти більше підходять для лікування артритів, радикулітів і остеохондрозів, а кішки - при захворюваннях внутрішніх органів і психічних розладах.

Довжина шерсті. Довгошерсті кішки (перська, сибірська) краще за інших допомагають впоратися з безсонням, депресією й багатьма неврологічними відхиленнями. Вони мають психотерапевтичний вплив.

Средньошерсті (мейн-кун, балінезійська, турецька ангора) найбільше підходять для людей із серцевими хворобами. Також лікують ревматизм, остеопороз, артрит, артроз, вони можуть пом'якшити сильні болі в суглобах.

Короткошесті й лисі кішки (сіамська, абісинська, сфінкс) ефективно лікують застуду, нирки, органи травлення, гінекологічні проблеми, хвороби сечостатевої системи

Кішки з густою плюшевою шерстю (британці, шотландці) — лікують серцево-судинну систему.

Усі кішки без винятку здатні зняти головний біль, знизити тиск, допомогти впоратися з наслідками інфаркту міокарда, прискорити регенерацію тканин і  лікування переломів.

Непородисті (дворові) кішки зазвичай є універсальними фахівцями. Це відбувається тому, що в їхній крові намішано безліч різних порід.

Протипоказаннями до фелінотерапіі можна віднести такі чинники:

 - Алергія на кішок;

- Негативне ставлення до кішок;

- Шкірні захворювання;

- Психічні захворювання в стадії загострення.

Важливо! Кожна людина мусить розуміти, що фелінотерапія не використовується як самостійний метод лікування. Якщо у вас є проблеми зі здоров'ям, потрібно звернутися до лікаря, а контакт із вихованцем використовувати як профілактику й додатковий інструмент для якнайшвидшого одужання.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

 

До списку новин