загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Експерти розповіли, як вивести накопичені солі з організму

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Сіль (NaCl) необхідна для правильного функціонування організму. Цей компонент дає змогу налагодити нормальну роботу багатьох органів і систем. Але якщо концентрація буде перевищена, почнуться збої.

Через надлишок солі в тілі накопичується зайва вода, унаслідок чого з’являються набряки, підвищується тиск, провокується розвиток діабету, гіпертонії. Також надмірне вживання натрію, що входить до складу солі, призводить до втрати кальцію, що має негативні наслідки для нашого організму — руйнуються зуби, кісткові тканини, виникають м’язові спазми, страждає нервова система, розвивається остеопороз і різні захворювання серцево-судинної системи.

Є різні види солей, які при накопиченні викликають певні захворювання й патологічні стани:

Лужні солі (карбонати, фосфати та інші) відкладаються в ділянці хребта і стають причиною розвитку остеохондрозу, який провокує порушення кровообігу, мігрені, болю в спині.

Солі сечової кислоти. Найбільше їх міститься в м’ясних стравах, фруктах і овочах із кислим смаком. Ці речовини можуть накопичуватися в суглобах, гомілках, стопах і спричиняють появу набряків. 

Оксалати. Утворюють в нирках камені великої щільності, чорно-сірого кольору, з шипованою поверхнею.

Урати. Здатні утворювати дрібні камені з гладкою поверхнею. Як правило, накопичуються в кістках і суглобах.

Ефективні способи, що допомагають вивести солі з організму

Оптимальний питний режим

Цей спосіб вважається найбільш ефективним, оскільки випиту воду організм буде використовувати для того, щоби розчинити сіль і вивести її через нирки. Кількість води, що надходить в організм, має бути прямо пропорційно кількості споживаної солі. Не варто навантажувати своє тіло двома літрами води за раз — це може спричинити дефіцит натрію й інших елементів і призвести до різкого погіршення самопочуття. Найкраще пити її поступово, упродовж усього дня.

Читайте також54 продукти, які можна їсти, перебуваючи на безглютеновій дієті

З лікувально-профілактичною метою потрібно вживати негазовані напої.

Фізичні вправи

Фізичні навантаження змушують нас сильно пітніти, саме через піт зайва сіль залишає організм. Найкраще виводять сіль кардіотренування, де доводиться активно рухатися. Сюди можна віднести біг, швидку ходьбу і їзду на велосипеді. Однак при інтенсивних заняттях не забувайте пити воду.

Скорочення споживання солі

Щоби нормалізувати вміст солі в організмі, необхідно скоротити її споживання. Максимальна добова норма споживання солі — до 1500 мг (приблизно, чайна ложка). Оскільки в багатьох продуктах уже міститься невелика кількість натуральної солі, відмовтеся від звички додавати сіль у готові страви. Замініть сіль більш здоровими приправами: часником, чорним перцем, карі, петрушкою, орегано й розмарином.

Важливо контролювати споживання солі регулярно, щоби запобігти рецидивам скупчення. Оптимальним вважається рівень споживання солі 2300 мг або менше на день, особливо тим, хто схильний до набряків і високого кров’яного тиску.

Натуральні сечогінні засоби

Є безліч продуктів і напоїв, які стимулюють організм виводити зайву сіль.

Відмінним абсорбентом стане картопля, запечена в шкірці або відварена у воді без солі. Високий вміст крохмалю дає змогу «витягувати» хлорид натрію і всілякі токсичні речовини, сприяючи їх швидкому виведенню з організму.

Буряк, морська капуста, зелені листові овочі, спаржа, цибуля — всі ці продукти здатні нейтралізувати шкідливі речовини, включно з солями і важкими металами.

Напої, що містять кофеїн, такі як кава й чай, також мають цей ефект. Чай із кореня кульбаби особливо корисний.

Рис — природна «губка», здатна швидко позбавити людину від солей, хімічних сполук, шкідливих, отруйних речовин. Сочевиця, курага, родзинки та інші продукти, що містять калій, допомагають нормалізувати водно-сольовий обмін, залишаючи в організмі потрібну концентрацію натрію хлориду.

Для запобігання дефіциту необхідних вітамінів і мінералів рекомендується щоденне приймання мультивітамінів і добавок, що містять калій, кальцій, магній та інші найважливіші для організму елементи, втрата яких може призвести до поганого самопочуття.

Народні засоби

Рисове очищення

Рис корисний не тільки для схуднення, але і для виведення з організму солей і токсинів. Правило рисового раціону просте — можна їсти тільки відварений рис без солі й інших приправ, а пити тільки воду або зелений чай. Їжте по 3–4 склянки рису на день, запиваючи його великою кількістю води. Після закінчення дієти намагайтеся не переїдати й не зловживати солоними продуктами.

Гречано-кефірна дієта для виведення солей

Змолоти 2 столових ложки гречки, залити кефіром (однією склянкою). Настоювати ніч, а вранці випити. За 5 днів використання гречки в поєднанні з кефіром відкладення солі в нашому організмі істотно знижуються.

Глиняні подушечки проти солей

Дві столові ложки косметичної глини змішуємо з однією столовою ложкою трав’яний сухої суміші (полин, ромашка, деревій) і накладаємо на центр стопи. Тримати такі подушечки на ногах потрібно впродовж години. Ця процедура допомагає також при набряках ніг і порушенні кровопостачання в органах малого таза.

Відвар із лаврового листя

Для цього приготуйте засіб із 6 г лаврового листя і 270 мл окропу. Варіть 6 хвилин, потім витримайте в термосі 4 години. Пийте впродовж дня невеликими порціями, курс лікування становить три дні, на рік можна проводити не більше 2 курсів.

Очищення організму за допомогою соку селери

Достатньо вичавити сік із корінця, і вживати тричі на день до їди. Доза становить 2 ч.л. За бажання можна приготувати настій

Відвар із кори

Міцний відвар, приготований на основі 10 частин березової кори й такої ж кількості кори осики, а також 1 частини кори дуба, необхідно вживати по 1/3 ст. 3 рази на день.

Смородина й суниця для виведення солей

Візьміть листя суниці — 2 великі ложки; листя смородини — 2 великі ложки; трава спориш — 1 велика ложка; вода — 1 стакан. Змішати складники, відміряти 2 великі ложки сухого збору, заварити окропом, залишити для настоювання на пів години. Засіб приймають по ¼ склянки щодня. Народний засіб допомагає вивести урати з організму.

Відвар лікарських рослин

У рівних частинах потрібно з’єднати корінь лопуха й пирію повзучого, а також фіалку триколірну. 2 ст. ложки отриманого збору варто прокип’ятити в 1 л води впродовж 10 хвилин. Вживати його необхідно по 0,5 ст. 4 рази на день через годину після приймання їжі.

Виноградні вуса

Знадобляться подрібнені виноградні молоді пагони і вуса — 1 чайна ложка; вода — 200 мілілітрів. Виноградну сировину залити окропом і настоювати пів години. Отриманий настій можна вживати по ¼ склянки щодня.

Ягідний морс

Залийте 1 ст.л. ягід брусниці та журавлини чашкою окропу. Нехай добре настоїться. Пийте морс замість звичайної води.

Важливо!

Консультація з фахівцем дуже важлива, якщо ви страждаєте на гіпертонію або хронічну затримку води, хворобу серця, діабет і ниркову недостатність.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

 

До списку новин