загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чому хочеться їсти крейду?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Що? Ви ніколи не чули, що люди їдять крейду? Є певна категорія людей, які жити не можуть без поїдання крейди. У кожного свої дивацтва: хтось насолоджується запахом бензину, комусь несила захотілося оселедцю, та самого солоного, а цим - крейду подавай. І навіть вагітність, як багато хто може подумати, тут не причому. Звичайні люди, дорослі чоловіки і жінки, можуть до крику хотіти пожувати крейди.

ЩО КРИЄТЬСЯ ЗА ЦИМ ДИВНИМ БАЖАННЯМ?

Лікарі кажуть, коли у людини непереборне бажання їсти крейду, в організмі явний недолік кальцію. Розвиватися він може з різних причин, але в першу чергу — через порушення роботи печінки.

Найчастіше печінка починає працювати неправильно, коли вона перевантажена важкими для неї продуктами: жирне, смажене, копчене, а також м'який хліб, пироги, млинці, незбиране молоко. Якщо обмежити себе в цих продуктах, то відразу ж стане легше всьому організму.

Корисними для печінки продуктами є каші, пісні супи, овочі в будь-якому виді, відварні риба і м'ясо, кисломолочні продукти.

Засвоєння кальцію покращується при достатній кількості вітамінів С, D, Е і мінералу магнію. Якщо цих речовин не вистачає в організмі, то і кальцію відповідно буде мало. У сучасних аптеках можна знайти багато вітамінних комплексів з вмістом даних елементів. Корисно час від часу приймати і риб'ячий жир, у якому теж багато вітамінів D і Е. На засвоєння кальцію також впливає надходження в організм фосфору.

Читайте такожЕксперти розповіли, як вивести накопичені солі з організму

Людина, що страждає анемією, може вирішити, що з поїданням крейди зникнуть всі її проблеми. Але дефіцит заліза звичайні крейда в крові не поповнить. Коли крейда починає контактувати з кислотним середовищем шлунка, він перетворюється в подобу гашеного вапна, яке вкрай негативно впливає на слизову оболонку органів травлення. Кальцій, що надходить з крейди, вікладається в нирках і легенях, підшлунковій залозі, що може призвести до панкреатиту. Якщо крейду їсти протягом тривалого часу, то може розвинутися цукрових діабет, вапнування судин, а також поява каменів у нирках. Все це може стати причиною серцево-судинних захворювань.

Причиною потреби з'їсти крейду буває і своєрідне збочення смаку. Однак крейду і вапно вживати не рекомендується, так як це може порушити функції кишечника, в результаті виникнуть запори, і з'явиться ризик інфікування організму.

Якщо з'їсти невеликий шматочок крейди, то багато шкоди він не принесе. Якщо вже дуже хочеться погризти його, то слід вибирати хоча б без шкідливих домішок і барвників. Категорично не рекомендується їсти будівельну крейду, так як вона оброблена хімічними речовинами і домішками, які додають, щоб надати їй гнучкість і міцність. Не підійде і крейда для домашніх гризунів, яка продається в спеціальних магазинах, так як вона може викликати відрижку, а для людини вона просто огидна на смак. Не вихід і канцелярська крейд , так як для твердості у неї часто додають клей або гіпс. Оптимальною буде натуральна крейда, яку добувають у кар'єрах. Але самий правильний вихід при нестерпному бажанні їсти крейду — консультація лікаря, який направить на необхідне обстеження, поставить діагноз і призначить ефективне лікування.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин