загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Найкращі домашні заняття, які допоможуть зняти напругу і стрес

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Що покращить настрій і пом'якшить тривогу.

Щоб не піддаватися стресу і звільнитися від напруги, яка навалюється на нас в сьогоднішніх обставинах, знайдіть яке-небудь заняття, це відверне мозок від тривожних роздумів.

Зняти напругу і стрес в такій ситуації можуть допомогти різноманітні заняття. Ось кращі з них.

Швидкі вправи

Вони ефективні, якщо з-за стресу ви відчуваєте нервозність або ваше серце б'ється швидше, ніж зазвичай. 20 стрибків, 10 віджимань або присідань, або біг на місці протягом 30 секунд — все це активує кілька нейротрансмітерів, включаючи дофамін, серотонін і норепінефрин, які покращують настрій, пом'якшують тривогу.

Масаж

Його можна робити самому собі. На масаж «відгукуються» розташовані в шкірі сенсорні рецептори, які посилають в мозок сигнали відчуття безпеки, розслаблення.

Читайте такожПоради експертів, які допоможуть зробити будинок місцем, де немає ні сварок, ні скандалів, ні найменшого розладу

Кросворди

Рішення кросвордів, головоломок спонукає розум зосередитися на пошуку відповідей, а не на переживанні.

Прийняття ванни

Її ефект порівнянний з масажем. На теплу або приємно гарячу воду реагують шкірні сенсори — завдяки їх сигналам мозку слабшає напруга. Підсилюють ефект музика, приємні аромати.

Випічка

Що може бути більш домашнім, ніж заняття кулінарією? Коли ми починаємо пекти, це працює проти стресу відразу в декількох аспектах. Задіюються сенсорні механізми, стимулюється нюх, до того ж процес вимагає певної концентрації та відволікає від невеселих думок. Спробуйте освоїти корисні і економічні рецепти, зараз для цього саме час.

Розтягування

Не потрібно знати асан йоги. Просто знайдіть 10 хвилин на те, щоб дихати та розтягуватися будь-яким зручним для вас способом, — такі дії можуть бути неймовірно заспокійливими.

Прибирання

У будинку завжди є куточки, які чекають, коли до них дійдуть руки господарів. Займіться ними. Наведення порядку, очищення поверхонь, розкладання речей, перестановка меблів активізують механізми, які перемикають нашу свідомість на новий рід занять і знімають стрес.

Своєю чергою, споглядання приміщення, в якому панують лад і гармонія, сприяє відчуттю, що все знаходиться під контролем.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

 

Джерело:
До списку новин