загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Знайдено простий спосіб зберегти м’язи в літньому віці

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Вчені перевірили на людях старшого віку відомий механізм, який рятує м’язову масу від руйнування, і були приємно здивовані результатами.

З віком маса скелетних м’язів, як правило, скорочується. Вчені підрахували, що люди старше 50 років втрачають до 1% своєї мускулатури щороку. Це призводить до саркопенії — втрати деяких функцій скелетних м’язів, яка обертається слабкістю і зниженням якості життя. Одна справа – дожити до пенсії, інша – пожити на пенсії. Щоб люди старшого віку довше насолоджувалися перебуванням в цьому світі, дослідники шукають прості і доступні способи скоротити дегенерацію м’язів.

Один з руйнівних факторів для скелетної мускулатури – вплив шкідливих вільних радикалів. Відомо, що вітамін С допомагає захистити клітини і тканини організму від цих радикалів, проте ефективність цього методу для літньої частини населення раніше не була підтверджена масштабними дослідженнями. Тепер команда вчених з Університету Східної Англії з’ясувала, чи відрізняється м’язова маса пенсіонерів, в чиєму раціоні є квашена капуста і цитрусові, від м’язової маси тих, хто вітаміном С нехтує.

У дослідженні, опублікованому в Journal of Nutrition, були вивчені дані понад 13 тисяч осіб у віці від 42 до 82 років. Масу скелетних м’язів порівнювали з рівнем споживання вітаміну С. Кількість борця з вільними радикалами визначали за харчовими щоденниками людей, а також вимірювали його кількість за аналізами крові. Виявилося, що люди з найбільшою кількістю вітаміну С в раціоні або крові мали найбільшу розрахункову масу скелетних м’язів.

Отриманий результат особливо важливий, так як вітамін С — одна з найдоступніших корисних речовин в природі. Досить з’їдати по парі свіжих соковитих апельсинів або інших фруктів, овочів або жмень ягід в день. На жаль, робота вчених показала, що майже 60% чоловіків і близько половини жінок вживають вкрай мало вітаміну С.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин